Post entry

Jetty - Guldläge i välskött bolag

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Jetty gjorde IPO 2018-11 på 5.75kr. Det är ett välskött bolag i tillväxtfas där allt gått planenligt och som nu handlas på rea. Om målet på 50MSEK omsättning uppnås samtidigt som 2018 års utgifter dubblas så finns en uppsida på sikt på närmare 2000%.

Jetty är i eventplaneringsbranschen. Sedan börsintroduktionen på Spotlight Markets har bolaget följt sin plan till punkt och pricka. Även lansering i USA är genomförd och efter en fulltecknad emission där insiders tecknade rejält är dessutom kassan välfylld och bör räcka tills man når positivt kassaflöde. Med redan framgångsrika expansioner till andra marknader och länder är det inte ett särskilt orimligt mål. Om målet uppnås samtidigt som 2018 års utgifter dubblas så innebär onsdagens stängningskurs på 1.55 ett P/E-tal på 0.75.

Produkten

Jetty’s produkt är en SaaS-tjänst (software as a service) som riktar sig till alla bolag som sysslar med eventplanering. Internationellt är det en miljardmarknad och som kortsiktigt mål siktar man på att omsätta 50 miljoner kronor inom fyra år. Intäkterna är återkommande år efter år, så nysignade kunder ökar intäkterna år efter år. Det ger en hög skalbarhet och kan i slutändan ge extremt bra vinstmarginal. Det går förstås inte jämföra Jetty i dagsläget med etablerade bolag som Fortnox eller Upsales Technology, men principen och formeln är ändå densamma; Skalbarhet + framgång = stora vinster. Det finns dessutom alltid möjlighet att integrera med andra tjänster och därigenom sälja påläggstjänster eller locka fler kunder, precis som Fortnox och Upsales gör.

Ledning och styrelse

Både ledning och styrelse verkar fullständigt solid. Kompositionen av en ekonom (CFO), två med finansbakgrund samt grundaren. Det man normalt gärna vill ha är en advokat specialiserad i bolagsrätt, men det verkar finnas tillräckligt med kompetens från finansbranschen för att man ska kunna undvika det. Tidigare beslut är dock imponerande. För den som kan kika in i näringslivsregistrets emissionshistorik kan man tydligt se att det aldrig skänkts bort aktier utan att bolagsvärdet har växt i en sund takt. Priset i pre-IPO rundan var t.ex. 5.34kr per aktie, vilket är en ganska låg rabatt med tanke på att den sortens emissioner alltid görs innan börsintroduktionen är spikad.

Expansion

Lansering i andra länder

Som framgår av årsredovisningen för 2018 så har Jetty expanderat till både Norge och USA under 2018, med åtminstone en kund signad i USA sedan börsintroduktionen. Det är svårt att ta det som något annat än en kvalitetsstämpel för produkten, vilket är lovande i sig. Det innebär också att framtida utvecklingskostnader som förbereder för översättning till andra språk ligger bakom oss och inte kommer som ett obehagligt speedbump för vidare utbyggnad.

Värt att notera är också att dotterbolag och säljkontor redan är på plats. Chef för USA-expansionen är Brandon Schmidt som tidigare drev eventbolaget Frontgate tills det blev uppköpt av gigantiska arrangören och biljettförsäljningssiten Live Nation.

https://www.avanza.se/placera/pressmeddelanden/2018/11/19/jetty-ab-jetty-sluter-sitt-forsta-avtal-i-usa.html

https://www.avanza.se/placera/pressmeddelanden/2019/06/18/jetty-ab-jettys-expansion-i-usa-organisationen-ar-pa-plats.html

Andra marknader

Man kan även läsa i årsredovisningen att Jetty breddat sina försäljningsinsatser till att inkludera arrangörer för corporate events, bemanning, konferens och möten. Det innebär att potentialen i blir ofantligt mycket större. Många bolag misslyckas på grund av en för spretig säljorganisation, men i Jetty’s fall finns ett betydligt överlapp av både arrangörer och kundbehov, så i Jetty’s fall tror jag det är ett smart strategiskt drag.

Risker

Som i alla bolag finns det risker. SvD Börsplus missade inga av dom i sin artikel inför noteringen. Däremot tycker jag att Jetty nu visat att dom fortsätter att släppa mjukvaruuppdateringar, teckna nya kunder och att expansionen till andra länder och marknader fungerar som det ska. Allt enligt plan, dvs. Dessutom har vi nu möjlighet att handla på rea jämfört med börsintroduktionen, även om man med senaste emissionens utspädning i åtanke får föreställa sig en introduktionskurs på strax under 3.4kr.

Omsättningen har varit relativt låg i aktien under en längre tid. Något som säkerligen bidragit till det stora fallet sedan börsintroduktionen. Volymen har dock ökat sedan BTA konverterades, tillsammans med antal ägare hos Avanza. Förhoppningsvis fortsätter den trenden, vilket öppnar för större positioner i framtiden.

Konkurrenter och kunder

Bland Jetty’s konkurrenter finns bolag som Marcato, Artifax och beatswitch. Av dom verkar enbart Marcato vara i närheten av Jetty’s utbud av features. Kunder som behöver budget- och personalhantering från sitt eventsystem är dock tvungna att vända sig till Jetty. Det märks också på kundlistan, som inkluderar bland andra Liseberg, Stockholms Kulturfestival, Göteborgs Kulturkalas, Malmöfestivalen, Storsjöyran, Stureplansgruppen Event, Svenska Konståkningsförbundet, Epicenter och Dreamhack enbart här i Sverige. Kunderna återfinns även i Norge, Danmark och USA.

Framtiden

29’e augusti släpper Jetty sin delårsrapport. Även om periodiseringsändringarna som gjorde 2018 års rapport till en sådan anskrämlig historia kommer göra en del nytta tror jag inte man ska ha för höga förhoppningar om breakeven. Man bör också ha i åtanke att event- och festivalsäsongen i Sverige är under sommaren och aktiviteterna intensifieras ordentligt i Q2. Alltså inget bra läge för dom som säljer planeringsverktyg. Snarare får man ge sig till tåls och se vad Jetty presenterar på Introduce Investor Days 2-3 september, samt se hur mycket affärer USA-kontoret med Brandon Schmidt i spetsen kan leverera. Normalt sett har nyanställda med stort kontaktnät ett par snabba affärer att hämta hem, så jag hoppas det inte dröjer särskilt länge innan vi får PM om andra, tredje och fjärde USA-kontraktet.

På längre sikt har vi förstås Jettys egna mål om 50MSEK omsättning och innebörden av det som jag även tog upp i inledningen. Når man sina intäktsmål men dubblar kostnaden så innebär onsdagens aktiekurs ett P/E-tal på 0.75. En uppvärdering på 2000% är alltså inte en fullständig fantasi.

Länkar

https://jetty.se/

https://www.allabolag.se/5568548860/jetty-ab

https://www.avanza.se/placera/pressmeddelanden/2019/06/26/jetty-ab-jetty-ab-sluter-avtal-med-dreamhack.html

Disclaimer

Jag äger aktier i Jetty AB. Jag är inte profesionell analytiker och saknar formell utbildning om både Jetty och dess bransch. Skrivelsen är inte ämnad som råd utan är bara avsedd att informera och underhålla. All aktiehandel sker på egen risk och kan resultera i både vinster och förluster.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?