Post entry

Kakaopriset kan haussas.

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Råvaran kakao kan flerdubblas på råvarubörserna. Torka och översvämningar drabbar stora producenter i Elfenbenskusten och Ghana, som är världens största kakaoproducenter. Även Indonesien är en stor producent, som drabbats av tsunami, stormar och översvämningar.

Säsongsmässigt brukar priset på kakao stiga på höst och vinter. Men det som framför allt talar för ett ordentligt uppställ i kakaopriset är att utbudet minskar, eftersom Afrikas stora kakaoproducenter drabbats av massiv torka och ibland översvämningar. Bägge katastroferna minskar utbudet av kakao, samtidigt som efterfrågan ökar. I några fall är efterfrågan konstant.

Börstjänaren och Elliot Wave har nyligen aviserat att höjningar i kakaopriset är möjliga: https://www.elliottwave.com/ElliottWaveTV/JeffK-Interview?rcn=comem092618clubez&tcn=EZIND&sc_camp=1A453F620F044CC18921CFDD88149A42

Kakao kan vara värd ett litet bet på råvarubörsen. Tänk på att hävstången verkar både upp och ner.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?