Post entry

Kopy Goldfields – Dags att erövra nytt guld!

För ett år sedan toppade Kopy Goldfields kurs på 2.24 kr, då hade kursen rusat över 200% sedan början av året, kan något liknande vara på gång 2017? Kopy goldfields senaste presentation skickar ut rätt vibbar.

Fel fokus,

Allt fokus runt Kopy goldfields ligger just nu på en sak, beslutet om att gå vidare med att utveckla Krasny till gruva. Självklart är detta en mycket tung och avgörande punkt att avklara för bolaget och kursen kommer självklart reagera kraftigt upp eller ner beroende på utfall, även om allt just nu pekar mot en gruva.

Men är det detta beslut som kommer påverka bolagets kurs mest, nej jag tror inte det. Det kan finnas andra, betydligt mer kursdrivande, nyheter runt hörnet när man läser företagets senaste presentation.

Nyheter att vänta?

Kopy kommer behöva få in mer kapital innan det eventuella gruvbygget. Detta betyder lån, ta in pengar genom NE eller en kombination för att finasiera bygget.

Kopy har allt att vinna på en stark aktiekurs vid gruvbeslut, och med detta i bakhuvudet så kanske bolaget är betydligt mer nyhetsvänliga fram till gruvbygget? Microbolag och nyheter brukar betyda kursreaktioner, detta i kombination med att marknaden verkar helt missat alla andra möjliga PM så känns just nu risk rewarden mycket tilltalande i Kopy.

Kommande PM,

  • Ny uppdaterad JORC för hela Krasny, Förra årets Scoping study blev lite av en besvikelse få man bara räknande med övre Krasny med mycket lågt guldpris som i princip bara försvarade kursen, men nu ska en JORC över hela tillgången presenteras om jag förstår saken rätt och detta betyder att betydligt mer guld som ska in i beräkningarna. Tidigare beräkningar har sagt att hela Krasny är lönsamt vid dagens guldpris och mer guld brukar betyda högre kurs…Vi kommer även få flera andra viktiga nyheter om Krasny vilket kan ge kursen bränsle.

  • Beslut om start av guldproduktion på Kopylovskoye, Bolaget kan redan 2017 starta med att bryta guld på den licens som bolaget fått sitt namn ifrån. Detta borde kunna skicka upp kursen betydligt och besked ska komma tidigt 2017 så borde inte vara många dagar iväg.

Norra Territoriet,

Som aktieägare i Kopy Goldfields sedan ett par år tillbaka har jag alltid drömt om den dagen då man på allvar börja prospektera Norra Territoriet, och nu känns det som det är mycket nära.

Norra Territoriet är ett område som ligger i norra Bodaibo och innefattar sex licenser och ligger ”vägg i vägg” med en av världens största guldfyndighet, Sukhoy Log, en 60 Moz fyndgihet som är en av världens största.

Kopy Goldfields menar att Norra Territoriet kan innehålla flera Sukhoy Log liknande fyndigheter och området har ”Blue Sky potential”. Sukhoy log såldes för någon månad sedan för ca 1,4 miljarder sek…och att Kopy just nu värderas till dryga 100 miljoner gör det lätt att förstå potentialen och bolagets uttalande om "blue sky potetial".

Kopy Goldfields senaste presentation om Norra Territoriet verkar helt ha gått marknaden förbi?

Presentationen publicerades i samband med att bolaget blivit inbjudna att hålla ett föredrag på PDAC, en av världen största gruvmässor, och det är här som det riktigt intressanta börjar.

http://media.kopygoldfields.com/2017/03/20170227-Northern-territories-PDAC.pdf

Kopy Goldfields har historisk sett varit väldigt duktiga på att förhandla fram bra avtal för aktieägarna. GV Gold har fått öppna plånboken rejält för att få komma in på Krasny och när Eldorado Gold Corp, ett bolag med bv på över 2 miljarder dollar, köpte in sig i lilla Kopy 2011 så fick man betala 40-70% premium över dåvarande kurs vid en riktad emission.

Bolaget tror sig kunna skapa värden på upp till 450 miljoner bara på Norra Territoriet enligt senaste presentationen.

Ett JV skulle troligen ge kursen rejäl kraft norrut och verkligen belysa värdet av Norra Territoriet. Men Kopy verkar inte nöja sig med ett avtal utan öppnar i presentationen upp för flera separata Jv för de 3-5 mest intressanta områdena, och om ett JV är bra så är 5 bättre...

Även att hela hemsidan är omgjord under hösten tyder i mina ögon på en sak, man är ute efter att locka till sig investeringar. Och med histriken för bolaget så känns det som det som chanserna minst sagt är goda.

Värderingen,

I Redeyes senaste analys så värderas Kopy till 224 miljoner i bull caset, men Norra Territoriet står bara för 2 miljoner av detta i analysen, nu kommer det spännande. Bolaget skriver i sin presenation att de tror sig kunna skapa värden på upp till 450 miljoner! 450 miljoner i jämförelse mot 2 miljoner, en skillnad på 22500 %, antingen är Kopy helt ute och cyklar eller så är värderingen det.

Har marknaden inte förstått att Norra Territoriet verkliga värde? Om man ska tro Kopy så finns där iallafall en betydande uppsida..

450 miljoner extra i Redeys analys skulle betyda en justerad riktkurs till över 600 miljoner eller över 600% uppsida från dagens nivåer.

http://www.redeye.se/analys/update/kopy-goldfields-allt-narmare-gruvdrift

Bolaget har sedan denna analys gjordes avslutat sitt samarbete med Redeye och det går nu rykten om att en ny uppdaterad analys är på väg. Kopy goldfields nya uttalanden om Norra Territoriet kan lägga grunden till en betydligt upp justerad riktkurs.

Upplagt för omvärdering,

Kopy Goldfields befinner sig just nu i ett mycket intressant skede och jag tror bolagets tillgångar har stora möjligheter att omvärderas rejält i närtid. Jag tippar att Krasny inte blir den drivande nyhetskällan för omvärderingen utan där möjliga nyheter om JV för Norra Territoriet och guldprodktion på Kopylovskoye skulle vara de nyheter med mest inflytande över kursen.

Bolag som flyger lite under radarn, har en mycket låg handelsvolym i aktien i kombination med ett eller flera positiva PM brukar vara ett perfekt recept för rally och detta stämmer mycket bra in på Kopy just nu.

Nu behövs bara gnistan och med tillräckligt mycket bränsle så finns det goda chanser att bolaget kan omvärderas rejält framöver, 200% eller inte, det ser lovande ut från mina ögon.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?