Post entry

Lipidor - Uppsida om 200-300% på kort sikt.

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Inom kort kommer flera kursdrivande PM som stärker caset avsevärt. Nuvarande riktkurs på 35-40kr, uppfyller samtliga nödvändiga kriterier för det kommande period. Väldigt attraktiv värdering i dagsläget.

Jag tänkte lämna en uppdatering på vad bolaget åstadkommit de senaste månaderna i skuggan av Corona. Lyckligtvis för investeraren som inte hunnit ta positon har kursen inte hunnit reagera. Först lite kort om bolaget.

Introduktion:

Lipidor utvecklar och förbättrar redan godkända läkemedel på marknaden genom att integrera de i sin teknologiska plattform AKVANO. 

Utan att gå in på detaljer är AKVANO en teknisk plattform som möjliggör en bättre, säkrare och effektivare administrering av utvärtesläkemedel. Plattformen, har bevisat sig i vetenskapliga studier och visat sig vara fördelaktig för patienten på flera plan. Läkemedlet blandas med AKVANO i en tub/burk, och administreras genom sprayning över hudåkomman. Patientfördelarna är 10tals, nämner endast de jag tycker har stor betydelse:  

  • Torkar snabbt, möjliggör snabb påklädning 
  • Lätt att använda, utan att behöva smörja och massera 
  • Minimerar/eliminerar risk för sekundär infektion
  • Effektiv dosering 
  • Minimal hudirritation (inga tillsatta konserveringsmedel) 
  • Kosmetiskt gynsam (lämnar inga spår efter sig) 

Affärsmodell: 

1) Super generika - Lipidor avser integrera godkända läkemedel i sin plattform, nå marknadsgodkännade och licensiera ut sina produkter. Man har valt att ingå licensavtal när som helst i utvecklingsfasen. 

2) Life cycle extension - Licensiera ut plattformen till big pharma med redan godkända läkemedel, så de kan förlänga produktens livslevnad. 

3) New Chemical Entity - Licensiera ut plattformen till big pharma som utvecklar ett nytt utvärtesläkemedel. 

Utöver läkemedel äger man även rättigheter till Emollivet-serie, som är vetrinärprodukter. Även de är integrerade med AKVANO och bedöms vara väldigt fördelaktiga. Lipidor söker en global licenstagare som ska ta Emollivet-serien till försäljning. 1 miljon veterinärbesök görs årligen i Sverige. 

Ägarstruktur och insynslista:

 

Väldigt intressant ägarstruktur med 2 stora institutionella ägare, där en av de är ett stort Schweiziskt pharmabolag (Cerbios - Pharma AS) med 40 års erfarenhet av läkemedelsutveckling samt Aurena Laboratories som står för tillverkningen av Lipidors produkter. 

  • VD Ola Holmlund äger inga aktier i bolaget, men har 500 000 teckningsoptioner.

Pipeline

 

Kommentar: 

AKP01 - Lyckad Fas III

AKP02 - Inväntar CRO avtal för start av Fas III

AKP03 - Inväntar start av fas I

AKP07 - Inväntar läkemedelsformulering

Utöver dessa 4 produkter har Lipidor identifierat 70 andra godkända utvärtesläkemedel som kan integreras med AKVANO. Vi kommer få höra mycket mer om det under årens gång. 

Marknad:

AKP01-03 och AKP07 har en gemensam global marknad på 1,7 miljarder USD, och bedömer att möjligheter för 15-25% marknadspenetration för samtliga produkter är goda. Globala marknaden är relativ för Lipidor. Den kommer ökas med tiden, via licenstagare och tillägg till pipen (man har identifierat 70 möjliga läkemedel som går att integrera med AKVANO).

Nyhetsflödet

  • Lipidor gjorde tillsammans med psoriasisföreningen i Södertälje en användarstudie som bekräftade plattformens överlägsenhet. 75% av deltagarna föredrog Lipidors lösning före krämerna de vanligtvis använder. Studien bestod utav ca 35 personer, en mindre studie men med en fingervisare i hur mycket sprayen föredras.
  • I december rapporterade man att Cannasure Israel ingått ett avtal med Lipidor, att evaluera AKVANO produkten för medicinsk marijuana. I avtalet ingår en licensoption, vilket innebär att man kan ingå ett licensavtal. Evalueringsprocessen uppfattas ta 7-9 månader, och när som helst ska man vara klar med den. Medicinsk marijuana marknad bedöms vara 44 miljarder USD. Dr. Hadile Ounallah Saad, VP R&D Cannassure tillägger: “Vetenskapliga data har tydligt visat att cannabinoid-signalering påverkar vidmakthållandet av hudens homeostas liksom bildandet och reparation av hudbarriären i både friskt tillstånd och vid sjukdom. Det är därför sannolikt att utvecklingen av en topikal cannabisprodukt baserad på den unika AKVANO-teknologin kommer att kunna bidra till att möta icke tillgodosedda kliniska behov.”
  • Lipidor slog första banbrytande milstolpen i Januari, då man avslutade en Fas III studie med top line resultat. I det ögonblicket bevisade man att plattformen fungerar som man tänkt, och tron är att det kommer göra det med samtliga läkemedel i pipen. Framöver kommer man gång på gång att bevisa AKVANOs funktion, och med tiden kommer större läkemedelsbolag slänga sig över Lipdior för exklusiva rättigheter i diverse områden.
  • Lipidor rapporterade i Januari att man fått positiv respons av medelstora och stora läkemedelsbolag. Man fick även vägledening i hur marknadsföring, försäljning och licensiering av en produkt som AKP01. Resultatet av de diskussionerna har föranlett till att man bör licensiera ut AKP01 och AKP02 kombinerat för att optimera marknadspenetrationen då båda produkterna anses komplettera varandra. Detta kommer nog inte ske i 1 steg, utan man jag tror det blir ett villkorat avtal för AKP02 när man hittar licenstagare för AKP01.
  • Lipidor lanserar en ny desinfektionsspray. 

”Desinfektionssprayen är baserad på den patenterade AKVANO-teknologin och förutom att effektivt avdöda virus, bakterier och svamp genom sitt innehåll av alkohol, återfuktar och mjukgör den huden, så att den kan användas upprepade gånger, också på känslig hud”, säger Jan Holmbäck, CSO på Lipidor AB.

  • I mars uppdaterade man projektplanen för Lipidors kandidater. Det som sticker ut mest var att man beslutade att ta AKP02 genom Fas III i egen regi. Detta är ett strategiskt beslut och innebär att man väljer att behålla större delen av licensintäkterna när den väl licensieras ut. Detta kan jämföras med AKP01, som man lät Cadila Pharma (Större Indiskt läkemedelsbolag) ta kostnaden för Fas III studien. Man ska även kunna utföra Fas III med egna likvida medel.

Börsplus Analys

Det ligger en riktkurs framanalyserad av Börsplus som rekommenderar 1 miljard börsvärde (35-40kr) för 2021 förutsatt man uppnår 2 kriterier. 

  • 1 Marknadsgodkänt läkemedel - Efter avslutad Fas III för AKP01 finns underlag för godkännande.
  • Ytterligare få ett läkemedel redo för Fas III. - AKP02 förväntas vara fas III redo inom kort.

Man nämner även att vid fortsatt framgång förväntas bolaget värderas till miljarder fram till 2025. I riktkurserna har man valt att INTE ta hänsyn till Marijuanamarknaden, eller andra potentiella marknader.

"Det stora värdet ligger istället i det proof-of-concept för AKVANO ett registrerat läkemedel skulle innebära. Lipidors målsättning är att ha fyra produkter på marknaden 2025. Skulle det bli verklighet i ett optimistiskt scenario är bolaget värderat till miljarder. Därmed får potentialen betraktas som stor."

Potentiell kalkylering:

Scenario för år 2025-2026.

Total marknad: 17 000 000 000 kr

Marknadspenetration =15-25% = 2,5 - 4,25 miljarder

Royalties 10% = 250 - 425 miljoner kr 

PE 20 

Riktkurs: 160 - 283 kr (försiktigt räknat på 30 miljoner aktier, dvs + 1-2 emissioner).

Triggerlista

Inom en snar framtid kommer Lipidor leverera flertal PM som stärker caset, närmast till hands förväntas avtal med CRO för AKP02.

  • Licensavtal AKP01
  • Fas III studieavtal med CRO för AKP02 (Oerhört viktig och värdehöjande)
  • Global licensavtal Emollivet (vetrinärprodukterna)
  • Uppdatering Cannasure, eventuell licens 
  • Licensoption/avtal för AKP03,AKP07
  • Internationell distributionsavtal för desinfektionsspray
  • Flera OTC (over the counter) produkter i sammarbete med Aurena Laboratories.

Slutord

När man redovisade top line resultat från fas III i Januari minskade risken i att äga Lipidor avsevärt då samtliga projekt består av godkända läkemedel som integreras i AKVANO. Proof of concept för AKVANO är bevisat och nu förväntas Lipidor vara inget annat än en framgångssaga. Nu står bolaget inför Fas III godkännande för det mer värdefulla projektet AKP02. Att man valde utföra AKP02 i eget regi, med tillgängliga likvida medel, är bara positivt och strategist för bolaget och aktieägarna då man behåller större del av licensintäkterna.

Riktkurserna som börsplus satte är väldigt försiktigt räknade. Varför man valde att utesluta potentiell licensoption med Cannasure Israel förstår jag inte då deras R&D-chef Dr Hadile Ounallah Saad uttryckte sig väldigt positivt över plattformen. Däremot verkade inte Börsplus försiktig när man skriver i ett optimistiskt scenario att Lipidor bör värderas flera miljarder om man når sina mål till 2025, detta innebär en kurs på 80+. Jag tror att mycket kommer hända i bolagsutvecklingen tills 2025 och att man med tiden justerar riktkursen till 3 siffrigt. Det var ett tag sen ett analyshus evaluerade Lipidor, och mycket har hänt sen dess utan någon uppdatering. Det är min uppfattning att det kommer nya och högre riktkurser under årets gång.

Under 2020 har man hittills levererat ett bra nyhetsflöde som skapar fundamentalt värde, däremot har kursen inte riktigt hängt med. Mycket beror på Coronan, men även börspsykologi. Kurspris har legat på 24 kr, idag handlas den till ca 12kr. I dagsläget anses ett kursvärde på 20+ vara helt befogat. Under kommande period förväntas ett flertal PM som kommer stärka caset ytterligare. Här finns en uppsida på hela 200-300% bara på kort sikt, på längre sikt kan man nå 10-baggaren. 

Det finns så mycket att skriva om Lipidor och dess potential, än har man inte öppnat dörren för kosmetiska marknaden (som vi vet är en gigantsik marknad), man har inte heller utvecklat sina OTC-produkter än eller ett etablerat kontaktnät med big pharma för framtida NCE.

Källor:

http://lipidor.se/delivery-system/

http://lipidor.se/products-and-licensing/

http://lipidor.se/investerare/introduktion/

http://lipidor.se/investerare/pressmeddelanden/press/?releaseID=D90B8734C5FBDBDF

http://lipidor.se/investerare/pressmeddelanden/press/?releaseID=37CE92A18D00D782

http://lipidor.se/investerare/pressmeddelanden/press/?releaseID=050AD1B03750ABFD

http://lipidor.se/investerare/pressmeddelanden/press/?releaseID=715E2A8E7AA40AD4

http://lipidor.se/investerare/pressmeddelanden/press/?releaseID=B39728867F69396C

https://www.affarsvarlden.se/analys/lipidor-nara-mal-redan-fran-start

Presentation:

https://www.youtube.com/watch?v=JjkVQ9ZyPRY&t

Disclaimer:

All information i inlägget kan vara behäftad med fel. Som läsare bör du själv kontrollera alla mina uppgifter och själv söka upp fakta. Jag vill inte rekommendera dig att varken köpa eller sälja aktier efter mina inlägg, utan vill belysa möjligheterna som jag efter egen bedömning tror kunna vara möjliga för bolaget och även uppmärksamma bolaget . Jag är ingen analytiker och mina inlägg skall ej ses som köprekommendationer.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?