Post entry

Lundin Mining levererade, solitt förtroende för bolaget.

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Hej kära investerare.

Igår öppnade jag ett tjockt kuvert som innehöll min röstsedel för sammanslagningen med InMet Mining. Trevligt utskick även om jag inte är helt klar med allt vad som stod i utskicket. Skickade ett mail med lite frågor, inser naturligtvis att jag inte kan vara helt införstådd med vad resultatet av en så här stor affär blir.

Därför baseras krysset på min röstsedel inte i första hand på vad en sådan här sammanslagning egentligen går ut på. Jag ska villigt erkänna att det handlar om förtroende(eller är det engelska ordet "faith" mer passande?). När jag "surfade in" på VA för att kolla hur SIX prognoserna matchat resultaten blev jag varm inombords. Det står att prognoserna från SIX matchat resultaten. Något väldigt positivt!

Vill visa på en viktig del när det gäller alla er som anser att man skall investera i ett bolag som visar vinst. Då borde ju detta bolag passa som hand i handsken. Lyfter här fram del av prognosen från SIX(i kursiv stil) angående rörelsevinsten före skatt och räntor:

"Operating earnings: 176

Lägsta: 161 Median: 175 Högsta: 193"

Lundin Mining visade en rörelsevinst före skatt och räntor på inte mindre än 191 miljoner dollar, ja det fanns väl inom prognosintervallet!?

Sedan till några andra resultat:

"Nettoresultatet uppgick till 145 miljoner dollar (35). Väntat nettoresultat var 122 miljoner dollar. Vinsten per aktie blev 0,25 dollar (0,06). Omsättningen uppgick till 309 miljoner dollar (257). Väntad omsättning var 276 miljoner dollar"

När det öppnas champagne och firas över detta resultat så måste vi förstå varför. När ett bolag som detta, med denna typ av internationella verksamhet, går i mål med sina prognoser(och slår förväntningarna enligt mig), då ligger det ett jättearbete bakom detta. Detta är resultatet när nästan allting klaffar inom gränser för vad som är rimligt.

Tycker fortfarande att en kurs under 50kr är löjligt billigt. Men istället för att resonera kring om en kurs är för låg eller inte. Resonerar jag hellre i termer hur mycket en kurs kan stiga. Med vinster som dessa, utan problem över både 50- och 60kr.

Denna rapport var extra viktig i ljuset av den stundande sammanslagningen. Den "faith" jag känner för bolaget, tillsammans med andra investerare var tvunget att vara intakt. Detta för att vi ska rösta för sammanslagningen och hålla på våra aktier "ända in i kaklet", tills våra aktier blir SymTerra aktier.

Tror inte att investerarna med de stora innehaven har som plan att sälja nu. Inte efter denna rapport i alla fall. Jag är inte helt oäven inför tanken om att kursen nu kommer att fortsätta stiga.

Om man förväntat sig kvalité och goda vinster så var det precis det man fick. Tack för ett bra jobb Lundin Mining!

Denna aktieägare kommer att hålla stenhårt i aktien för att få SymTerra aktier. Jag håller mig gärna till ärtsoppa, blodpudding och billig pasta en månad till för att öka innehavet. Hungriga vargar jagar väl bäst?

Förtroendet håller!

P.S.

StockWolf! Jag fortsätter att rekommendera Alliance Oil och EnQuest. Men hela mitt innehav är fortfarande Lundin Mining.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?