Post entry

Min gissning om utfallet kring budet på LUMI

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Hej!

I väntan på beskedet om Lundin Mining(LUMI) skall bli sålt till Equinox Mining eller inte, så har kursen rört sig uppåt. Nu ligger kursen på en rimlig nivå med tanke på bolagets tillgångar. Jag tycker inte att 51kr är för mycket och det tyckte heller inte marknaden vid stängningen på Onsdagen.

Någonting är alltid minst lika mycket värt, som någon annan är beredd att betala för det, brukar det väl heta? Jag tror inte att det nuvarande budet kommer att gå igenom när den spridda ägarstrukturen väl lämnat sitt svar. Det jag däremot tror, är att räkneverken går varma och att det till slut kommer att handla om en siffra som betyder att LUMI säljs. Om inte till Equinox Mining så till någon annan.

Priset som det i slutändan kan handla om blir nog inte mer än några enstaka procent över det bud som nu ligger inne.

Tror att bolaget blir uppköpt för att det inte är tillräckligt starkt för att stå emot bud som ligger runt 58kr per aktie. Då vill nog ägarna ha sina pengar. Även om min bedömning är att det också är för billigt.

Vad skulle vara fördelarna med att ägarna stod emot ett bud? Ja det är väl att LUMI kan gå vidare med sammanslagningen med InMet Mining.

SymTerra skulle då bli ett större bolag(än de två bolagen var för sig), vilket skulle innebära bättre tillgång till lån och finansiering. Lägre sårbarhet om någon enskild gruva skulle få problem med produktionen, samt ökad förmåga att ta sig an globala gruvprojekt.

Riskerna i SymTerra blir betydligt lägre då riskerna sprids, och tillväxtpotentialen högre då man kan ta sig an än större internationella gruvprojekt.

Om det blir en SymTerra aktie så kommer nya intressenter att strömma till från alla möjliga håll. För koppargruvor är villebråd just nu. Alla vill äga en eller del av densamma.

I vilket fall blir det en win/win situation mätt i kronor och ören för de som äger aktier i bolaget. Men hur många kronor och ören det blir vet jag inte?

Har fortfarande 100% i LUMI tills dess vi får veta om det blir någon sammanslagning med InMet.

Mvh, kent7711

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?