Post entry

Lyckade köpråd

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Jag tittade igenom mina gamla analyser som jag skrivit här på Redeye och jag har kommit fram till att jag är ganska nöjd med utfallet. Av de totalt 13 köpanalyser som jag skrivit sedan slutet av 2007 är det bara en som inte ligger på plus.

Den misslyckade köpanalysen handlade om Sandvik och skrevs i December 2007 strax efter att börsen började rasa. Det som var början på en börskrasch misstolkade jag som köpläge. Aktien har inte lyckats återhämta sig ännu utan ligger fortfarande ca 25 % under kursen vid analystillfället. Jag gillar fortfarande bolaget men det var helt enkelt inte rätt bolag att köpa vid det tillfället.

Av de 13 köpanalyserna har 9 gått bättre än index sedan analystillfället. Det skall dock påpekas att de aktier som gått sämre än index har gjort så ganska marginellt medan de aktier som gått bättre än index i några fall gått väldigt mycket bättre.

Jag har även skrivit en del analyser där jag rekommenderat avvakta. Jag har inte skrivit någon säljanalys då jag tror det är svårt att tjäna pengar på att blanka aktier. Det ligger ju i ett företags natur att öka i värde, inte minska.

Sammanfattning:

Antal analyser 17

Antal Köp 13 (varav 12 på plus och 9 bättre än index)

Antal Avvakta 4

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?