Post entry

Meda - Försäljningsprognos Ceplene

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Med reservation för viss uppstartnings tid och olika försäljnings starter på olika marknader har jag skapat en prognos för Ceplene försäljning i EU området. Prognosen är frånkopplad marknadens uppfattning och är hänförbar till både fakta uppgifter samt kvalificerade gissningar. Prognosen förutsätter att försäljningen kommit igång på alla marknader.

Prognos

År 1: 117,4 miljoner dollar
År 2: 127,9 miljoner dollar
År 3>: 106,6 miljoner dollar

Fakta

AML patienter EU = 41 000
Nya fall per år = 16 000
Patienter som kommer i CR1 = ~70%
Behandlingstid Ceplene = 18 månader
Överlevnad Ceplene = 40%

Spekulation

Marknadspenetration = 50%
Ceplene pris = 42 811 $
Befintlig patient bas i CR1 = 30%

Info

En del övrig värdering och vägning gjord för att få till en/ett fungerande model och händelseförlopp är också gjord. Modellen bygger på att vid marknadsintroduktion finns ett uppdämt behov på marknaden som senare stagneras. Deras samarbetspartner Epicept har bedömt en marknad på 100 miljoner dollar något som reviderats ner i omgångar från 200 till 150 och nu 100. Det stämmer ganska bra överens med mina egna beräkningar som ni ser ovan. Däremot 17,4 %, 27,9% och 6,6% över marknades förväntningar när marknaden omfattar hela EU. Vid större marknadspenetration kan givetvis detta öka, givet nu är att det inte finns någon alternativ behandling som uppvisat något nämnvärt resultat för denna mycket dödliga form av cancer. Meda har även marknader i Asien och Australien i sitt avtal om komersialisering av Ceplene.

Mvh Pfenix

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?