Post entry

Medfield blir stort

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Medfield står enligt min bedömning för den största aktieresan av dem alla. Värderingen kommer att explodera i takt med att denna doldis vinner mark.

Förr veckan kom fantastiska nyheter som få verkar förstå.

Vi börjar med uppdateringen som kom i onsdags.

Läs här: http://www.medfielddiagnostics.com/nulagesrapport/

Och med få kan jag pinsamt nog inräkna mig själv… Jag läste uppdateringen från Medfield med blandade känslor. Jag blev naturligtvis överlycklig av att de säger att Strokefiner är lika säker som en CT-scan när det gäller att hitta en blödning i hjärnan, men smått skeptisk nr jag såg de svagare resultaten för propp. Jag ringde min vän som egentligen satte mig på spåret när det gäller min investering i Medfield och som jobbar som ambulanssyrra. Han förstod inte alls min oro och sa (nästan ordagrant) Detta är inget problem alls. Det viktiga är att kunna diagnostisera blödning. En stroke sätter vi rätt diagnos på i minst 95 fall av 100 utan att röntga men det är risken för blödning som gör att vi inte kan ge trombolys och om detta kan avgöras redan i ambulansen eller för den delen snabbare på sjukhuset än idag kommer denna produkten att bli riktigt stor. Jag frågade om de 5 % bolaget missar på och fick svaret att det inte spelar någon roll - blodförtunnande medicin kan man ge även om man inte är säker på stroke eftersom det inte ger några skador.

Alltså var det fantastiska nyheter som levererades i förra veckan och det är synd att marknaden inte har förstått detta. I uppdateringen fick vi också veta att Medfield ska starta en studie för att undersöka i vilken mån Strokefinder kan vara till hjälp även vid skallskador. Självklar skulle det vara smidigt och öka sannolikheten för att snabbt komma in i ambulans om det fanns två olika sjukdomstillstånd som kunde diagnostiseras. Nu räcker det i och för sig med stroke men det är väldigt intressant att ett bolag med de begränsade resurser som Medfield har väljer att satsa på ett nytt område. Jag tolkar det som att man anser att stroke är färdigt. Jag har inte riktigt funderat på marknadspotential för denna diagnos ännu utan inväntar mer information.

Den andra nyheten kom i fredags

Läs nyheten här:

http://www.medfielddiagnostics.com/tlv-utvarderar-strokefinder/

Tandvårds- och läkemedelsverket har beslutat att utvärdera strokefinder! Det är stort att en myndighet innan CE-märkning väljer att utvärdera produkten. Den viktigaste poängen med det är att vi här får en bekräftelse på att behovet är enormt och samhällsvinsterna med strokefinder betydande. När bitarna faller på plats kommer utrullningen att gå snabbt. Om ett bolag som Vigmed då kan värderas till 850 MSEK med sina produkter måste Medfield värderas till tio gånger så mycket. Medfield värderas till 180 MSEK idag. Det är skrattretande.

Potentialen för strokefinder var redan enorm. Till det kan vi nu lägga skallskador. Jag räknar med att strokefinder kommer att finnas i en hel del ambulanser inom bara ett par år. Men jag räknar också att alla vårdcentraler som ligger mer än 30 minuter från ett sjukhus kommer att ha en. Medfields egna bedömning om en marknad på 8000 MSEK om året är inte överdriven och redan i år kommer försäljningen att börja. När man tittar på hur värderingarna ser ut på en del andra bolag och hur långt de har kvar till marknad kan man inte riktigt förstå varför marknaden ännu inte fått upp ögonen för Medfield. Självklart är Aktietorget ett problem för värderingen men en jämförelse med t ex Episurf kan vara intressant. De har visserligen en CE-märkning men det kommer att dröja flera år innan försäljningen kommer igång och de har ett börsvärde på 500 MSEK. Medfield har en unik produkt som kommer att rädda livet på en massa människor och ännu fler från invaliditet samtidigt som man tjänar enorma summor pengar till samhället. Det är bara att gratulera de som har chansen att nu köpa på sig aktier till kurser som speglar er risk som helt enkelt inte finns. Instrumentet är utvecklat och det fungerar. Just nu pågår kalibrering för det nya utförandet och redan i juni kör de igång med en studie i Sverige och senare i höst med en internationell multicenterstudie. Överläkare och professorer har visat att de tror på Strokefinder men amatörerna på aktietorget gör det inte och då är det kanske dags att byta lista.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?