Post entry

Nyemission skruvar upp temperaturen i Medirätt

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Nyemissionen kommer att ställa saken på sin sin spets. Att insiders försvarar sina andelar visar på stark framtidstro.

Så fick vi besked om nyemission. Detta behandlades med sedvanlig reaktion av i alla fall ett par aktörer som väljer att trycka ner aktien. Ett bolag som behöver pengar är alltid värt mindre än ett bolag med tomt i kassan…? Det kan inte ha kommit som någon överraskning för någon att en emission var på väg eftersom kassan varit tom ett tag. Visst kunde man hoppats på att det skulle dyka upp något snabbt för att minska behovet men det hände alltså inte. Istället får de ägare som vill stoppa in mer pengar och övriga blir rejält utspädda. Det positiva med detta är att free float kommer att öka men framför allt finns det ett enormt signalvärde i att insiders faktiskt stoppar in sina egna pengar för att förhindra utspädning. Det är ju nästan unikt! Normalt sitter grundare och ledning på händerna och väntar på att någon annan ska plocka upp notan men här vill den ledning som köpt aktier sedan introduktion fortsätta vara med och man måste ju anta att det inte är av välgörenhet utan för att tjäna pengar.

Positivt är också att saker nu ställs på sin spets i den mån att bolaget blir tvungna att kommunicera med marknaden om sina planer och möjligheter. Av detta kommer vi alla att kunna få en betydligt starkare bild av vart bolaget är på väg. Vi är nu tillbaks på kursnivåer som rådde för ett par veckor sedan och det är väl bara att tacka och ta emot för den som känner för att öka sitt innehav. Bolaget har extremt låg burnrate och borde klara sig ett tag på de pengar som nu kommer in.

Lyckas de med sina förhandlingar rörande patentintrånget kommer det att finnas stora pengar att hämta. Riktigt stora. Man ska också ha i åtanke att i hela den debatt som nu förs angående hur samhället ska kunna minska lidande och kostnader för felmedicinering finns ytterligare en komponent i doshantering. Medirätt erbjuder ett patenterat system som erbjuder säkerhet från förskrivning till leverans av läkemedel och troligtvis blir det krångligt att kringgå detta patent. Insiders har visat med sina egna pengar att de tror på bolaget och det är en väldigt stark signal för mig. Att en patentfirma säger ”MediRätt har ensamrätt på systematiserad digital bekämpning av läkemedelsbiverkningar” är ytterligare en stark signal. Jag tror att vi har ett väldigt spännande halvår framför oss.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?