Post entry

Mineral Invest. Emission inte längre garanterad?

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Mineral Invest gör en NE på 92 M SEK. I kostnader för NE har man hela 20 M SEK som bl.a. går till garanter. Alltså runt 22% av emissionsbeloppet. Då bör väl NE var garanterad, eller ?

När beskedet om NE kom gick Mineral Invest ut med att den är 100% garanterad. Nu verkar det utifrån vad jag kan läsa återigen vara felaktig information.

2011-10-20 släppte man nyheten om emission och då var rubriken så här:

"Mineral Invest: Mineral Invest genomför en fullt garanterad företrädesemission om cirka 90 miljoner kronor"

När sedan prospektet kom står det följande:

Så hör står det i prospektet sidan 13:

"Emissionsgarantier ej säkerställda

Ett par av Mineral Invests större aktieägare har förbundit sig att garantera sammanlagt 50 procent av emitterade units. Återstoden av Företrädesemissionen är garanterad av en extern garant. Dessa garantier är emellertid inte fullt säker- ställda, vilket kan innebära en risk att någon eller några av dessa inte kan uppfylla sina respektive åtaganden. Uppfylls inte ovannämnda garantiåtaganden vid utebliven teckning från Bolagets aktieägare kan det inverka negativt på Mineral Invests möjligheter att fortsatt driva verksamheten."

Jag tolkar det som att den inte längre är fullt garanterad. Eller hur ska man tolka detta?

Detta är en för aktieägarna viktig ändring om det stämmer. Varför går man inte ut med ett tydligt pm och meddelar att den pågående emissionen inte längre är fullt garanterad vilket man påstod initialt?

Någon som kan förklara detta?

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?