Post entry

Minesto - draken ryter inte ännu

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Minestos undervattensdrake Deep Green har stor potential men än ryter inte draken. Kvartalsrapporten innehöll inga större nyheter

Minesto AB börsnoterades i höstas. De sysslar med energiproduktion i långsamma tidvattenströmmar. Jag ber er att lägga 10 minuter på att titta på denna korta presentation.

https://www.youtube.com/watch?v=hqV2j05Ydvk&feature=youtu.be

Minesto är ett cleantech-bolag som skall generera el på ett miljövänligt sätt. Denna typen av bolag har man ju såklart hört talas om och många cleantech-bolag har gått i putten. Nu är det dock så att Minesto spelar i en helt annan liga än andra förhoppningsbolag. Man har nämligen fått full finansiering genom EU och andra initiativ för att utveckla sitt undervattenskraftverk som heter Deep Green.

Planen är att testa undervattensdraken i full skala under året och sedan sjösätta den i Wales under 2017. Detta arbete föregås av tester av undervattensdraken Deep Green i 1:4 skala, vilket har fortsatt under 2015. I år testar man alltså en prototyp i full skala inför 2017. Detta arbete fortsätter enligt plan.

Hittils har man fått investeringar på över 400 miljoner kronor i form av EU-bidrag och pengar som tillfördes via nyemissionen i samband med börsnoteringen. I dagens läge är bolaget försiktigt värderat till ca 400 miljoner kronor. Denna värdering reflekterar det faktumet att produkten fortfarande är under utvecklingsstadiet och att det rör sig om en högriskinvestering.

Läs gärna Minestos årsredovisning, den hittar ni här:

http://www.bequoted.com/bolag/minesto/download/?file=bokslutskommunike-2015-45414/Minesto_Bokslutskommunike_2015.pdf

Det finns vissa frågetecken i bolaget i och med att den tidigare VDn Anders Jansson har valt att sluta i början av detta året. Arbetet pågår med att tillsätta en mer permanent VD, detta har orsakat en del oro och fått aktien att sjunka.

Minestos drake ryter inte ännu och raketen lär inte rusa inom de närmsta månaderna, men för den riskvillige kan det vara värt att köpa in sig nu. När den fullskaliga prototypen är verifierad och det är dags att sjösätta draken dror jag att vi kan glömma att se kurser under 15 kronor.

Om allting faller väl ut kommer Minesto att vara helt ensamma som el-producent inom långsamma tidvattenströmmar och Minesto kan då ha växt till sig till ett storbolag med en värdering på 50-100 miljarder kronor!

Disclaimer: Jag äger själv drygt 2000 aktier i bolaget. Ni själva får naturligtvis analysera bolaget noga innan ni köper aktier.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?