Post entry

Myfc påväg att bli storbolag!

Har gått ett tag sedan jag skrev senast och tänkte uppdatera lite för de som vill. Myfc fortsätter bara lägga de pusslet som behövs för att gå från ett litet okänt svenskt företag till att bli ett stort globalt företag!

Två stora nyheter gällande deras produkter har släppts senaste månaderna där den ena är att de kommer slå sig in på fordonsindustrin med inriktning mot bilar i form av Lamina Rex till elbilar.

Efter de fått en hel del förfrågningar från bilbranschen så utvecklar de lamina rex, det är en vidareutveckling av deras tunnaste bränslecell som de presenterade i vintras och är världens tunnaste bränslecell. Den är tänkt att utveckla tillsammans med en partner inom bilbranschen för att få det bästa förutsättningarna för den samt att komplettera batterierna i en elbil genom laddning och på så vis förlänga räckvidden man kan köra. Tanken är då att man ska kunna köpa deras bränsle på mackar där mängden så klart avgör hur mycket längre man kan köra. Samarbetspartner inom fordonsindustrin ska enligt Björn presenteras under hösten.

Nämner inte mer än så just nu eftersom det är så pass tidigt än där.

Deras andra nyhet var att de efter så pass kort tid hunnit så långt att de kan integrera lamina i powerbanks och utvecklar därför Jaq 2.0 även kallad hybrid just därför den innehåller både en powerbank på 4000 mah samt bränslecell.

Jaq 2.0 kommer till en början ha möjlighet att laddas med bränslekort på 1250 mah för att senare även finnas i 2500 mah vilket jag tror passar bäst för oss i Sverige i alla fall.

Med jaqen kan man alltså välja att ladda endast via powerbanken eller ifall man glömt ladda upp den så sätter man I ett laddkort och laddar via den. Får man fullt I mobilen så fortsätter kortet ladda upp batteriet i jaqn. Denna hybrid är den enda man behöver ha med sig när man ska ut med kompisarna, familjen på utflykt eller för längre resor så tar man bara med några kort ifall det krisar.

Myfc har skrivit ett ramavtal tillsammans med Telling som är bland världens största telekomoperatör med ett commitment på 400 000 Jaq detta är alltså ingen order utan ett åtagande från telling. Samt en option på ytterligare 900 000 st. Detta kommer ge resultatet att Telling kommer att lägga följdordrar på dessa och till en början de 400 000 första som telling har sagt de ska ha. 

Just nu talar absolut inget för nått annat.

Detta är alltså det Myfc kallar job 1. Job 2 är att de ska öppna upp för de övriga operatörerna där de för samtal med ett 50 tal av dom globalt.

Efter att jag själv varit i kontakt med endel av dessa så tycker jag det låter lovande trots att ingen förutom 3 Sverige sagt rakt ut att de ska beställa. Jag förväntar mig att Job 2 ska dra igång redan nu under q3 och att fler ordrar och avtal kommer skrivas angående försäljning av Jaq hybriden.

Vi tar en liten snabb enkel uträkning på bara just dessa 400 000 till ett värde av ca 150 miljoner kronor som telling ska ha.

Vi räknar lågt.

Säger att priset per Jaq landar på 300kr marginal på 20% ger en vinst på 60kr per styck. 

400 000 * 60kr ger 24 miljoner i vinst bara på den! (Myfc har gått ut med att de kommer visa positivt kassaflöde i slutet av 2017.)

Utöver själva laddaren har vi laddkorten som kommer ligga mellan 8-15kr per styck. Vi fortsätter räkna lågt. 

10kr per styck och Vinstmarginal på 20% blir 2kr. Vi säger ett laddkort per månad. Det blir alltså 24 kr per år och för de 400 000 blir vinsten 9,6 miljoner!

Jag själv kommer använda minst ett kort per vecka när den släpps i Sverige så vi drar en snabb uträkning även där.

4 * 12 = 48 kort per år. 

400 000 * 48 * 2 = 38,4 miljoner i vinst.

Detta är alltså bara med Telling. Enligt vad Björn nämnt angående 2018 är att skriva 3-4 liknande avtal i liknande storlek samt såklart mindre med utöver det.

Drömmer man lite så har de avtal på ytterligare 200 000 Jaq för 2017 vilket är fullt möjligt så har vi en vinst bara för Jaq på 36 miljoner I slutet på detta år.

Myfc har sedan i vintras varit nästan helt utan stora investerare men har nu sista månaderna fått in dels Recall Capital som stor ägare. 

Handelsbankens två fonder med drygt 2 miljoner aktier totalt. 

Nästan hela ledningen har ökat sitt ägande inklusive Jörgen Lantto som mer än fördubblade sitt innehav. 

Veckan som gick var det dags för en aktör via dbl (tysk bank) att börja ta sin del av kakan och köpte drygt 450 000 aktier över marknaden och har fortsatt även denna vecka och nu uppe kring 700 000 aktier.

Man har tillverkningspartner både via Nolato samt den nyligen kommunicerade Note för att skala upp tillverkningen enormt för att möta efterfrågan.

Det var allt för denna gång och ser fram emot hösten som aktieägare i detta bolag. Nästa steg de har I sin roadmap är skal integrering och sedan direkt i mobilen. (Myfc gillar att överraska så)

Läs på och bilda er en egen uppfattning är alltid det bästa men ett tips är att kolla presentationer som varit samt vloggarna och allt övrigt då. Men mycket info finns i Facebook gruppen för Myfc samt dessa länkar. Kolla även vloggarna som kommit samt presentationerna.

https://myfcpower.com/our-products

https://youtu.be/sF7a2VLPJS8

https://youtu.be/uK8rkdipYcg

https://youtu.be/2GSmFXKTFz0

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?