Post entry

Myfc, roadmap samt tankar om den.

I samband med Q1 rapporten som kom så släpptes ett pm angående avveckling av Jaq på grund av Jaq hybriden men vad händer med aktien?

Myfc presenterade sin road map för några veckor sen där första steget var Jaq, nästa steg var Jaq hybriden eller 2.0 som den också kallas.

Nästa steg i utvecklingen blir skal och sedan integrera direkt i mobiler med lamina deras tunnaste bränslecell eller rättare sagt världens tunnaste.

Detta är meddelat sedan tidigare och mottags bra av marknaden.

Jaq hybriden (Jaq 2.0) är en kombination mellan en vanlig powerbank och myfcs bränsleceller och ifall man kollar riktigt noga på bilden om deras road map (länkad längst ned) så ser man att den lila delen är själva laddkorten. Bakom i nedre delen sitter troligen batteriet och i den övre delen bränslecellen med ventilations hålen. Nu till det riktigt intressanta, de har redan lamina integrerat i Jaq hybriden om man kollar storleksordningen i mappen deras så är hybriden betydligt mindre än både mobilskalet och Jaq 1. Bekräftades även i årsredovisning att den innehåller just lamina. Vilket kan anses vara rätt så snabb utveckling sedan den för första gången presenterades i vintras. (står om lamina i Jaq 2 i samma länk under roadmap samt årsredovisningen.)

Nu åter till pmet de väljer att publicera redan nu där många frågetecken verkade uppstått men läser man det noga står det klart och tydligt att nuvarande avtal ersätts med jaq hybriden och att de är den som kommer levereras framöver även till Telling och kommer ske utan fördröjningar.

Den kommer att visas upp i slutet på juni för allmänheten i Shanghai på Mwc.

Nu till varför jag tror detta släpps redan nu och inte i samband med mässan som de gjorde med lamina. Myfc har meddelat vid flertal tillfällen att de för diskussioner med ett 20 tal operatörer men som de ökat nu till ca 50 stycken där även några är multinationella operatörer.

Min tro är att dessa andra operatörer vill ha just Jaq hybriden där även 3 är inräknad för den svenska marknaden. Troligen ligger ett nytt avtal inte allt för långt framme i tiden och själv är jag övertygad om att Jaq 2.0 kommer sälja mycket bättre än Jaq 1 någonsin skulle kunna både globalt och på hemmaplan.

Mer info kommer med all säkerhet komma från myfc i närtid med ytterligare uppdateringar till marknaden.

Delar av Myfcs ledning har optionsinlösen nu i maj till kursen 19,70 ca så blir spännande hur marknaden reagerar om pm kommer att de löser in dessa.

Tar även med några länkar jag tycker man absolut ska läsa igenom noga och återkommer framöver med ännu mer. Alla beslut av aktiehandel är upp till var och en. Jag äger aktier i bolaget och kommer fortsätta med det under lång tid.

https://www.avanza.se/placera/pressmeddelanden/2017/04/28/myfc-branslecellsforetaget-myfc-utvecklar-hybridplattform-for-den-globala-operators-och-powerbankmarknaden.html

https://www.avanza.se/placera/pressmeddelanden/2017/02/23/myfc-myfc-visar-varldens-tunnaste-branslecell-lamina-thin-film-pa-mobile-world-congress-i-barcelona.html

https://www.avanza.se/placera/pressmeddelanden/2017/04/24/myfc-kallelse-till-arsstamma-i-myfc-holding-ab-publ.html

https://www.myfcpower.com

Årsredovisning. https://www.myfcpower.com/pages/investor-relations-finansiella-rapporter#2545162

Road map m.m.

https://www.google.se/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://www.aktiespararna.se/pagedir/1122767/myFC%25202017-03-16.pdf&ved=0ahUKEwiMz42s9MvTAhXCOSwKHb0SAtoQFggnMAE&usg=AFQjCNG0QONtncGpzWO08xDsaMVSCbGzVw

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?