Post entry

Nanologica

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

-låg finansiell risk + remarkabel uppsida

Bolaget har offensiva och självsäkra ekonomiska målsättningar de kommande åren. Recipharms VD tillika grundare Thomas Eldered äger 26% i Nanologica. Det är inte osannolikt att Recipharm kommer att vara en av bolagets återkommande kunder. Eldered slår således två flugor i en smäll. Börsvärdet är ca 75 miljoner.

Företaget har två affärsområden;

  1. förbrukningsmaterial inom analytisk kromatografi
  2. läkemedelsadministrering s.k drug delivery

Analytisk kromatografi

Nanologica utvecklar samt tillverkar förbrukningsmaterial för kvalitetssäkring inom läkemedelstillverkning. Bolagets mål är att de ska ska nå ett positivt kassaflöde under 2017 och för 2018 beräknas att omsätta 30­ till 40 MSEK med ett rörelseresultat på 8 till ­12 MSEK. Bolagets första stora order nyligen från Indien á 16,5 miljoner (22% av BV) visar att de är på god väg att nå sina mål i rask takt. Enligt VD ger ordern fina marginaler. Det finns givetvis konkurrenter på denna marknad exempelvis Eka Akzo Nobel, Daiso

och AGC.

Drug delivery

När det gäller generika och original läkemedel har företaget gjort ett antal kommersiella utvärderingsprojekt med världsledande läkemedelsbolag. Tre projekt pågår där ytterligare data inväntas ( en av dessa är ett cancerpreparat ) samt ett projekt inom generika som närmar sig klinisk fas.

Bolaget har två egna projekt. Den mest uppmärksammade är inom den plågsamma och dödliga sjukdomen ALS och som finansieras genom EU medel till och med 2017. Nanologica har tillsammans med Dr Kozlova tagit fram en metod för att få stamceller att växa och överleva i miljöer där det tidigare inte varit möjligt. Hennes banbrytande forskning har potential för användning inom såväl behandling av ryggmärgsskador som den autoimmuna sjukdomen ALS. Under 2015 startades det internationella projektet NanoALS som har potential att utveckla en behandling som medför att ALS inte längre är en dödlig sjukdom, utan förblir kronisk. Ett flertal djurstudier har genomförts och nya planeras under 2016. Sjukdomen ger successiv förlamning i muskulatur och till sist död. Lyckas projektet att komma i mål lär det bli en av världens dyraste preparat. I detta projekt finns möjligheter om avtal/samarbeten dock beroende på utfallet i de pågående studierna med exempelvis Shire, Lilly eller Biogen.

Nyhetsförväntningar

  • Tecknande av ytterligare avtal inom analytisk kromatografi
  • Besked om ytterligare lanseringar inom Saga serien

  • Besked om projektet vilken är närmast klinisk fas

  • Nyheter från de tre övriga projekten som befinner sig i tidigare faser

  • Uppdatering från ALS projektet ( utfall djurstudie )

  • Information om företagets ”egna hemliga projekt”

Nanologica går sannolikt med vinst inom drygt ett år och har dessutom fina affärsmöjligheter med Big Pharma!

Länkar

Hemsida

http://nanologica.com/sv/

Presentationer

http://nanologica.com/sv/investor-relations/presentationer/

Intervju

http://www.aktiespararna.se/analysguiden/Hitta-Bolag/Halsovard/Nanologica/Intervjuer/2015/vd-intervju-Nanologica/

Nyheter

http://www.aktietorget.se/InstrumentFinwireNews.aspx?Language=1&InstrumentID=SE0005454873

Aktietorget

http://www.aktietorget.se/QuotesInstrument.aspx?Language=1&InstrumentID=SE0005454873

ALS projektet

http://www.euronanomed.net/wp-content/uploads/2013/02/naNOals.pdf

Störste ägare

Thomas Eldered

http://www.tradevenue.se/thomas-eldered

Disclaimer

Denna text skall inte ses som rådgivning, den är publicerad för att höja marknadens intresse för bolaget. Jag garanterar inte att mina källor är korrekta därav kan jag inte försäkra er om att exakt alla siffror stämmer. Jag äger aktier i det ovannämnda bolaget och kommer att så förbli inom de kommande två åren. Jag rekommenderar källkritiskhet och läsa på själv om bolaget innan investering görs.All aktiehandel innebär risk, som kan leda till mer förlust än vinst.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?