Post entry

När börsen rasar

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Sitter och jobbar lite hemifrån idag. Och man får sannerligen hålla i sig i köksbordet när man kollar aktiekurserna. Herregud. Det var riktigt länge sedan det skakade som det gör nu. Som vanligt kan man se saken på två sätt. Är glaset halvtomt eller halvfullet. Snabbar ras har ju historiskt sett visat sig vara utmärkta köplägen (om det inte faller vidare förstås:). Pollen om börsen vart börsen kommer att ta vägen på redeye.se är rätt kul att följa. För två dagar sedan var det väl mindre än tio procent av de svarande som trodde "att detta var en början på en rejäl nedgång". Nu är den siffran snabbt uppe i 25 procent. Det kanske klockrenaste exemplet på att marknaden är supernervös är amerikanska VIX-index (volatilitetsindex) som i skrivande stund är på 28. Det är fyraårshögst och alltså högre än exempelvis majraset 2006.

Hua!

I debatten hörs nu röster som säger att den minskade kreditviljan inte är något att oroa sig över. Jag är långt ifrån lika bergsäket. Jag är övertygad om att vi kommer att få se ett antal riskkapital/leveragefonder gå omkull under hösten och M&A-marknaden lär inte repa sig om inte läget stabiliseras snabbt.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?