Post entry

Nattsvart på börsen

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

2008 föll dow jones 777 punkter... vad hindrar att det händer igen?

Jag vet inte hur ni ser på den senaste tidens utveckling på marknaden, men jag tycker det verkar komma signaler som oroar allt mer varje månad. Särskilt de största ekonomierna i världen tycks dra ojämt och deras budgetar läcker. Jag är minst sagt orolig när jag ser börsens utveckling de 3 senaste månaderna.

Jag tycker mer och mer mig se en björn som jagar ekonomin och återhämtningen och en antydan om det som många gått och fasat över så kallade dubbel dippen kan bli en verklighet om inte USA, Japan och Kina kan komma överens om hur budget underskotten skall hanteras.

Nu kan det facktiskt vara lägligt att dra i nödbromsen och kliva av detta tåget då det hela ser ut att läcka bensin och går mot slutet av vägen. Jag är inte övertygad om en börs uppgång längre, tror vi kan komma få se allvarliga nyheter på första sidorna igen och kraftigt fallande börs eftersom läget inte förbättras, bara grodan anpassar sig till den stigande värmen i kastrullen.

Fortfarande har dom inte kommit fram till varför dow jones index föll i maj med flera hundra punkter, och för dem som är historiskt intresserade så 2008-08-01 inföll en sol förmörkelse, kort därefter även på dow jones då den föll 777.7 punkter med en massivt som resulterade i 700 000 000 000 usd som försvann samt lika stor summa som blev en "bail out"...

Den senaste tidens försiktighet och låga volymer skickar en signal till mig att snart bär berg och dal banan utför igen... Jag vill inte sitta med is i magen, jag kliver av snart.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?