Post entry

NeuroVive - Stark uppmaning att läsa Fakta

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Har varit aktieägare i NeuroVive sedan mars i år, gick alltså in i aktien innan det började skrivas särskilt mycket om bolaget. All publicitet är bra publicitet sägs det men när det sprids rena faktafel av personer som uppenbart inte är pålästa så har det gått för långt. Det mesta som skrivs om NeuroVive nu verkar inte handla primärt om bolaget.

I onsdags var jag på ett investerarmöte i Lund med NeuroVives ledning, på plats från bolaget fanns Mikael Brönnegård VD, Eskil Elmér chefsforskare, Marcus Keep Styrelseledamot samt Andreas Inghammar suppleant och forskare.

Tillsammans genomförde de en mycket inspirerad och positiv presentation av bolagets verksamhet och marknadssituation. De gick särskilt igenom bolagets produktområden:

  • Traumatisk hjärnskada
  • Kardioprotektion
  • Immunosuppression (transplantationsmedicin)

    Samt presenterade bolagets forsknings och utvecklingsportfölj med särskild focus på:

  • Strokemarknaden

  • Utvecklingen av nervcellsskyddande läkemedel för passage över blod-hjärn-barriären
  • Icke immunohämmande varianter av ciclosporin

Det gick inte att att ta miste på ledningens entusiasm och självsäkerhet. Jag försökte skriva ner lite anteckningar under mötet men fick inte ner så mycket som jag skulle önska på papper. Här är ivf lite punkter jag fick ner:

1. Brönnegård sa att intresset för Neurovive har ökat avsevärt senaste året och syftade på andra medicinbolags intresse för NeuroVive.

2. Ang. konkurrenter sa Brönnegård att marknaden är så stor att det är inte nödvändigt att komma först ut på marknaden utan även nr 2 & 3 kommer att bli blockbuster säljare.

3. De förhandlar för tillfället med berörda myndigheter om NeuroSTAT ska gå in i en fas II eller fas II/III studie.

4. Professor Oviz KOMMER att använda NeuroSTAT i sin Franska studie.

5. Nya rön visar på fler användningsområden för ciclosporiner, alzheimer m.m.

6. Det har tydligen bevisats att ciclosporiner stimulerar stamceller i hjärnan.

7. toBBB har fått sin produkt genom Blod-hjärn barriären (tror det var på råttor)

8. Stroke blir första BBB fokus för NeuroVive.

9. Orphan drug designation svar från USA väntas under 2010. Brönnegård uttryckte sig ordagrant " vi kommer med största sannolikhet få ett godkännande från USA"

10. Orphan drug tiden börjar räknas först då läkemedlet är registrerat och klart, det gör alltså inget om studien eller registreringen tar ett par månader längre.

11. De har lagt en budget som gör att pengarna de nu har räcker till mitten av 2012.

12. De lagt all möda på att planera sin egen studie noggrant. De har samarbetat med berörda myndigheter och fått mycket hjälp med vad som har gått fel i tidigare studier (andras) de har fått rådet att göra den enkel alltså ingen komplicerad och onödigt ambitiös studie.

Andrew Maas sitter i NeuroVives Advisory board och håller i planeringen för studien. I hans "CV" går bla. att läsa:

"Andrew Maas arbetar som neurokirurg och professor vid University Hospital i Antwerpen, Belgien. Maas har varit och är fortfarande delaktig i flera kommittéer och organisationer relaterade till intensivvård och hjärnskador. Maas anses internationellt vara specialist på utformning och tolkning av kliniska studier av traumatisk hjärnskada. Vidare har Maas varit delaktig i att organisera flera vetenskapliga kongresser i ämnet traumatisk hjärnskada. "

Är man intresserad av triggers i närtid så är punt 4 & 9 extra intressanta_._

De bekräftade alltså att NeuroVive kommer att medverka i den stora franska studie som Professor Oviz planerar. De sa givetvis inte när den är klar att starta men det är inte osanolikt att den kommer igång i år.

Svar från USA om ODD förväntas innan året är slut.

Någon NE är inte aktuell då de lagt en budget som sträcker sig till mitten av 2012 och innan dess har de sannolikt signerat sitt första licensavtal.

Läs gärna på om NeuroVive, här några bra länkar med fakta:

Hemsidan: http://www.neurovive.se/

Prospektet från 10-04-15 http://www.neurovive.se/uploads/2010/NeuroVive_prospekt_100415.pdf

Smallcaps första analys från 08-08-12 för att få perspektiv på vad som hänt sedan dess. http://www.smallcap.se/company/15/analysis/0/

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?