Post entry

NGEx dags att ta position

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

NGEx är ett gruvföretag i Lundinfamiljen. NGEx sitter på en gruvlicens i Chile, som kan vara den största nya fyndigheten i just Chile. NGEx står nu inför en transaktion som kan vara lönsamt att hålla ögonen på.

NGEx består av två huvudtillgångar:

- Project Constellation och

- Filo del Sol

Project Constellation är det mest utvecklade projektet och består av en enorm kopparfyndighet. Projektet är för stort för att NGEx skall kunna utveckla det till en producerande gruva. Därför har man haft som strategi att göra projektet klart för försäljning genom att genomföra alla de steg som behövs för att kunna sätta en prislapp på projektet. Man har så att säga klätt bruden.

Detta blev klart redan i våras och en rapport finns och har presenterats. Vi vet dock inte vad som skett bakom ridån sedan dess, men man kan anta att ett antal potentiella köpare kontaktats.

Den senaste händelseutvecklingen är att man beslutat att knoppa av Filo del Sol och dela ut bolaget till aktieägarna i NGEx. Det är inte självklart varför man väljer göra detta men man kan spekulera i att det är ytterligare ett steg i att göra bruden klar för giftermål. Själv är jag övertygad om att ett bud på Constellation kommer komma strax efter avknoppningen av Filo del Sol.

Filo del Sol kommer delas ut till aktieägare av NGEx med 4:1, dvs 4 NGEx ger i Filo del Sol aktie. Filo del Sol aktien kommer noteras både på TSX och i Stockholm. Med transaktionen följer 3 miljoner dollar som skall användas i det nya bolaget.

Datum att hålla reda på är: 15 augusti, avknoppningen klubbas i domstol. 19 augusti, avknoppade NGEx kommer börja handlas på TSX. 22 augusti avknoppade NGEx kommer börja handlas i Stockholm. 23 augusti, sista dag för att vara registrerad NGEx aktieägare för att erhålla Filo del Sol aktier.

Spekulation:

Vad kommer hända med aktievärdet och vad kommer marknaden värdera aktierna till? Följande scenario tro jag själv på: NGEx kommer säljas och prislappen kommer bli högre än dagskurs. Filo del Sol kommer hypas när den listas på OMX så sannolikt kommer även den bli en finfin investering åtminstone initialt.'

Agera efter eget huvud!

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?