Post entry

Nitro Games - En SnapChat succé?

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Nitro Games är en finsk spelstudio som utvecklar shooter-spel till mobiltelefoner. Nitro har 4 planerade spelsläpp som väntas kunna lanseras under 2021, där samarbetet med Snapchat verkligen sticker ut. Spelsektorn blomstrar, men framförallt den mobila spelmarknaden går urstarkt och inom den kategorin är shooter-spel den snabbaste växande genrén. Mobilspelandet har ökat mer nu under Coronapandemin. Nitro befinner sig i en väldigt spännande fas och har positionerats sig starkt för framtiden.

Nitro Games har 4 planerade spelsläpp under 2021

Nitro har fokuserat på att bygga upp ett urstarkt team av spelutvecklare och andra viktiga positioner inom företaget. Nitro har idag ca 40 anställda med erfarenhet från många av de största bolagen inom sin bransch. Så här säger VD:n om teamet.

“If not the best, then one of the best team on the planet doing shooter games on mobile” - CEO Jussi Tähtinen

Nitro använder sin egen NG-plattformsteknik som gör det möjligt att utveckla och publicera avancerade mobilspel med imponerande grafik och modulär design under en kort tidsperiod.

Teamet

Nitro har nyligen genomfört en riktad nyemission där man tog in 35 miljoner till kurs 14.96. Bland tecknarna hittas de befintliga ägarna Egmont (som ägde 40 procent per den 30 september 2020 enligt ägardatatjänsten Holdings) och Spotify-beaktningen Ludvig Strigeus (med 2,8 procent) samt flera ledningspersoner. Free-floaten är ca 39% då storägare och insider äger 61,11% av bolaget. Nitro har idag en välfylld kassa på ca 55MSEK**. Dagens kurs är****ca 13,2 kr, alltså en bra bit under den riktade emission där insiders tecknade.**

Kommande spelsläpp

Lootland

Lootland är spelet som ligger först i pipelinen. Lootland är ett co-op arcade shooter-game där man kan spela online med sina vänner. Spelet är i early access och kan nu spelas i en rad olika länder. Läs mer på www.lootlandgame.com. Vd Jussi Tähtinen sa i senaste kvartalsrapporten att man flyttat resurser från Lootland till andra projekt vilket indikerar att ett spelsläpp nu är nära.

Om man kollar på liknande spel är det närmasta jag ser Brawl Stars som utvecklats av Supercell. Brawl Stars har samlat över 1 miljard dollar i intäkter sedan det släpptes 2018, enligt uppskattningar från analysföretaget Sensor Tower.

Kan Lootland bara ta en bråkdel av det intäkter som Brawl Stars haft så tror jag vi kommer se en ordentlig uppvärdering i Nitro Games. Likheterna i de två spelen är många. _Efter att jag testat båda spelen känns Lootland mer användarvänligt och speciellt kontrollen är väldigt smidig, men det är mina egna synpunkter._

Nitro Games spel Lootland

  

_Brawl Stars som dragit in över 1 miljard dollar._

SnapChat-Spel

Nitro gick nyligen ut med bolagets största nyhet hittills, när man förmedlade ett samarbete med giganten SnapChat.

_Nitro Games säkrade en affär med mycket gynnsamma villkor för att utveckla ett spel för Snap Inc, under första kvartalet 2021. En affär där Nitro får en förskottsbetalning för utvecklingen samtidigt som vi behåller en mycket gynnsam intäktsandel för spelet, uppskattar vi_ intäktsandelen att vara mellan 40-60% för Nitro”- Redeye

Då spelet utvecklas direkt i SnapChat plattformen kommer det inte behöva lika mycket resurser och tid. Nitro säger att spelet kommer släppas under H2 2021.

“The team has already delivery the first playable version”- Jussi Tähtinen (April 2021)

Hur spelet kommer se ut vet vi inte ännu. Men att det är något socialt shooter-spel där du kan interagera och tävla mot dina SnapChat vänner känns givet.

New research shows Snapchatters are more connected and empowered than ever:

https://forbusiness.snapchat.com/blog/with-4.4-trillion-dollars-in-spending-power-the-snapchat-generation-is-a-force-to-be-reckoned-with

De omfamnar också spel som ett nytt sätt att hålla kontakten. Nästan 70% av Snapchatters säger att de gillar att spela med vänner och familj, och 49% har till och med träffat nya vänner genom att spela videospel. Som grupp har Snapchatters hela 4,4 biljoner dollar i global köpkraft. - SnapChat 

_Snapchat has reached 500 million monthly active users. (April 2021)_

När VD:n får frågan om SnapChat-spelet kommer vara ett permanent eller under en viss tid svara han:

Most likely a permanent one - Jussi Tähtinen

Det är inte svårt att räkna ut att potentialen är enorm i detta samarbete: när Nitro får 40-60% av intäkterna och där 70% av SnapChat-användarna gillar att spela spel med vänner och dessutom besitter en köpkraft på 4,4 biljoner dollar.  Jag tror vi kommer se ett stort uppspec i aktien inför spelsläpp.

Nerf 

Nitro har tecknat ett avtal med det amerikanska leksaks- och spelföretag Hasbro, om att använda sig av varumärket Nerf i utvecklingen av ett nytt mobilspel.

Nerf är ett väldigt populärt leksaksmärke som gör leksaksvapen. Spelet bör kunna locka den yngre generation med tanke på igenkänningsfaktorn och Nerf innehar en stor fan-base. Om man söker på Nerf på YouTube förstår man hur stort det är. Spelet förväntas gå in i Soft-launch under H2 2021.  

Nerf är väldigt populärt på youtube

Här har vi ett ytterligare samarbete med ett stort varumärke, som kan generera stora intäkter till Nitro. Det är imponerande hur Nitro lyckas landa dessa stora avtal, Nitro börjar verkligen göra sig ett namn i spelbranschen. 

Oannonserat spel

Nitro har ett fjärde spel under utveckling där man inte ännu släppt några detaljer, men VD:n verkar väldigt exalterad över detta projekt. Spelet  befinner sig i en förproduktionsfas och de första testresultaten med en användargrupp väntas under första halvåret 2021. Vi kan förvänta oss nyheter kring detta spel inom kort. 

Nitro Games är bättre positionerade idag än det har varit på länge. Den har fyra internt utvecklade spel på gång och vi tror att minst tre av dem har en måttlig till hög sannolikhet för att lyckas” - Redeye 

Förutom att utveckla egna spel, säljer även Nitro spelutvecklingstjänster till andra företag. Just nu har Nitro en rad olika avtal som genererar inkomster till företaget. Man landade nyligen ett avtal om att utveckla ett spel åt den respekterande AAA utvecklaren Playside Studios. Det visar på en kvalité stämpel för Nitro då PlaySide själva har över 70 spelutvecklare i teamet.

Några av Nitro´s partners.

Tekniskt & Övrigt

Tekniskt bild

Nitro Games har brutit upp igenom den fallande triangelformationen och håller även på att bryta igenom motståndet kring 14,5 kr.

Det kommer bli extremt intressant att följa Nitro under 2021 med en sprängfylld pipeline och en kassa runt 55 MSEK. Spelaktier brukar oftast få en bra uppsving kursmässigt inför spelsläpp och Nitro har 4 spelsläpp inom ”snar” framtid. 

Vi tror fortfarande att det är mycket troligt att Nordisk Film Games kan förvärva Nitro Games eftersom det nu äger 40% av de aktier och konvertibla obligationer som de troligtvis kommer att konverteras till aktier. Vi tror att det är troligt att Nordisk Film Games kommer att förvärva Nitro Games om 1-3 år. - Redeye 

Disclaimer 

Äger själv aktier i Nitro Games. Aktier medför alltid en risk och alla beslut sker på eget ansvar. Det finns alltid en risk att du inte får tillbaka det pengar du investerat i aktier. Gör alltid din egen analys och research. Detta ska inte ses som en köp- eller säljrekommendation med reservation för felskrivning.

Länkar:

https://www.avanza.se/placera/telegram/2020/12/16/nitro-games-har-3-spel-under-utveckling-for-lansering-2021.html

https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/rdey-cms-prod/app/uploads/2021/04/nitro-games-update_q121_v3_210408.pdf

https://forbusiness.snapchat.com/blog/with-4.4-trillion-dollars-in-spending-power-the-snapchat-generation-is-a-force-to-be-reckoned-with

https://www.youtube.com/watch?v=jhi11ooSGdQ&t=977s

https://www.nitrogames.com/

https://tv.streamfabriken.com/nitro-games-q1-2021

www.redeye.se 

Snap reaches 500 million monthly users (cnbc.com) 

www.avanza.se 

https://financialhearings.com/event/13788

https://www.playsidestudios.com/

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?