Post entry

Nordic Mines mot lägre höjder

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Det är ett tag kvar till gruvstart och fler och fler inser svårigheterna i att producera sådana stora mängder guld som Nomi lovat.

Allt sedan den dystra analysen som kom ifrån Börsveckan har Nomi sakta minskat. Idag går den sannolikt ned 4 % möjligtvis

Det är ett tag kvar till gruvstart och fler och fler inser svårigheterna i att producera sådana stora mängder guld som de lovat.

Företagets mål har tydligt varit att pumpa upp kursen till skillnad att bygga på kvalite jämfört med konkurrenten Endomines.

Frågan är hur det går med guldproduktionen. Enligt dem ska de lyckas. Men mycket frågor återstår.

Därför är det helt naturligt att nomi dippar ned till 50 kr eller lägre närmaste tiden innan de kan visa att de kan producera 3 ton guld per år.

I annat fall kan man konstatera att haussa upp sin egen kurs med löftet 3 ton guld per år är ambitiöst och oerhört kursdrivande. Aktiegodis för ekonomer men ordbajseri för sakkunniga och gruvfolk.

Däremot om Nomi visar att de kan producera sådana stora mängder guld och "löftet" att de bygger norra Europas största guldgruva besannas blir det race.

Men sådana tongångar har vi hört allt för ofta. Frågan är om de överhuvudtaget kommer upp i så stora mängder guld någonsin??

Samtidigt ställer jag mig frågande till Nomis börsvärde på 2,2 miljarder kronor, ett litet snedsteg kan innebära kraftiga fall.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?