Post entry

Järnmalm fortsatt stekhett

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Järmalmspriset fortsatt högt men aktierna har inte hängt med upp. Jag ser ett klart köpläge.

Järnmalmspriset fortsatt högt men vi vet ju att mer malm kommer ut på marknaden om några år men samtidigt är efterfrågan stark. Järnmalmsaktierna tycker jag handlas väldigt lågt i förhållande till potentialen.

Northland noterad i Oslo men verksam i Sverige och Finland är min favorit och står inför stor uppvärdering för de med lite tålamod.

http://www.northland.eu/s/Home.asp

Nu prövas tålamodet och brist på tålamod är en investerares värsta fiende brukar ju "di store" säga...;-)

Man kan ju ha detta diagram liggande på nattduksbordet och kolla på innan man somnar...

http://dollardaze.org/blog/posts/2007/December/02/1/figure1.jpg

Nu har ju "development/construction" perioden precis påbörjats så snart för Northland om inget oförutsett händer ska vi börja smyga oss uppåt. Troligvis så går det stegvis genom någon trigger/analys i takt med att vi närmar oss produktionsstarten 2013. Aktien toppar sedan 2015 i samband med full produktion om man får tro diagrammet men så påverkar förstås järnmalmsprisets utveckling. P/e antagligen under 1 nu med dagens priser...och även med ordentligt sänkta priser så ser caset starkt ut minst sagt...

Gruvdriften tar nu form snabbt:

http://www.pajalatv.se/film/northland-tapuli-14-april-2011/

Med nästan samma tidsplan är en annan favorit NIO (prodstart 2014) som ännu inte är noterad och är mer än dubbelt så stort som Dannemora. Precis som för Dannemora så har NIO mycket av logistiken klar då det är gamla gruvområden det rör sig om.

Via Kopparberg Mineral (KMIN) kan man ta del av projektet och även få förtur att teckna när bolaget ska noteras i slutet av året. Via lån och emissioner ska man ta in de 2 miljarder som krävs för start. Man har nu 24 % av projektet och efter emissionen som krävs späds det antagligen ut till en tredjedel av detta.

KMIN består av mkt mer än andelen i NIO och opålästa luras nu tyvärr sälja till underpris av oseriösa skriverier och jag ser ett fint läge att fylla på. Antal aktier har ökat till 6.4 miljoner vilket nu med kurs ca 15 kr ger endast 95 miljoner i börsvärde och då finns 20 friska miljoner nu i kassan! Ansedda Börsveckan hade nyligen en köprek när kursen var drygt 18 kr och Redeye har 22 kr som riktkurs! VD har avgått av personliga skäl vilket inte påverkar caset ett dugg men har skapat en del osäkerhet tydligen. Mer om KMIN:

http://www.redeye.se/aktiebloggen/kopparberg-mineral/kopparberg-mineral-kmin

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?