Post entry

Ny Quickbit på gång?

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

QuickBit har hittills varit 2019 års bästa IPO med, som mest, mer än 10-dubbling av IPO-kursen. Kanske något liknande case är på gång.

Jag skrev här inför QuickBits IPO och notering i somras att det var mycket lockande att deltaga i emissionen. Utfallet blev t o m ännu bättre än jag väntade med, som mest en uppgång för en unit från 12-80 till 132.70. Senaste kursen motsvarar ungefär en hundralapp för en unit som kostade 12.80.

QuickBIts emission tecknandes till nästan 10 gånger, men för aktieägare i Frontoffice fanns en prioriterad möjlighet, då en viss del var öronmärkt för Frontoffice-ägare.

https://www.frontofficenordic.se/erbjudande-om-teckning-i-quickbit-eu-ab-publ-med-fortur-for-aktieagare-i-frontoffice-nordic-ab-publ/

Nu kanske en liknande resa finns möjlig och denna gång även inom Frontoffice. Deras portföljbolag Intergiro (f d FTCS) står rimligen inför en notering. Kan dröja ett tag, men lär komma. Intergiro är, vid sidan av QuickBit det största innehavet i Frontoffice-portföljen.

https://www.frontofficenordic.se/investeringar/

Intergiro har flera intressanta samarbeten internationellt,nu senast i Pakistan.

https://www.brecorder.com/2019/10/19/532545/intergiro-international-starts-it-based-remittance-service/

Frontoffice har kommunicerat att vid kommande IPOs, där de är delaktiga, vill man ge sina egna aktieägare möjlighet att, liksom i QuickBit, teckna aktier med förtur. En eventuell IPO i Intergiro torde övertecknas kraftigt, inte minst med QuickBits IPO som facit. Ett innehav i Frontoffice kan vara ett bra sätt att garantera tilldelning.

Förutom trolig möjlighet att erhålla tilldelning i Intergiro, finns ytterligare en intressant faktor; den låga värderingen av Frontoffice. Aktiens senaste betalkurs var 3.12. Innehavet i QuickBit inkl. TO är värt cirka 4.40 per aktie. Kassan motsvarar ungefär 60 öre, alltså totalt ungefär 5.00. Och till detta kommer cirka 10 % av Intergiro. En extremt låg värdring av det innehavet hamnar på kanske 2 kr. Men, jag bedömer att värdet är högre än det i QuickBit. Detta visar sig vid första handelsdagen.

I mina ögon är det vårt att titta på detta. Vi vet inte när en IPO i Intergiro kommer, kan dröja något år eller mer. Det kan även komma tidigare. Styrelsen avgör. Som en extra krydda finns även möjlighet till strukturaffärer.Både QuickBit och Intergiro borde locka större internationella aktörer, eller varför inte ett större samarbete mellan dessa två? Ger inget råd, men tror det är stor sannolikhet att Intergiro, oavsett innehav via Frontoffice-portföljen eller direkt, blir en bra investering.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?