Post entry

Mycket bra rapport från Odd Molly

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Först, jag hoppas att precis som Urban skriver att det går att hålla hög nivå på bloggen. Jag hoppas även att det ska vara en bra stämmning och inte diverse påhopp vilket i alla fall krävs för mitt deltagande. Det ska bli intressant att se det nya upplägget vilket jag hoppas ska hjälpa till att ge ovanstående.

Odd Molly kom in med en fin orderrapport för H1-08 i överkant med mina förhoppningar. Efter det så försöker jag mig på en liten prognos (och som vanligt vill jag vara försiktig, gillar att under resan "tvingas" räkna upp vinstprognosen, en liten ovana...):

Det fina med den här kraftiga tillväxten är marginalexpansionen. När omsättningen ökar så våldsamt så ökar även marginalen då det ju inte kostar mer att designa 2000 klänningar än 1000 t.ex. Det är just marginalexpansionen som är en stor del av Björn Borgs vinstexplosion. Nu vågar vi nog efter rapporten tro på 300 miljoner i omsättning och säg försiktigt att marginalen går upp till 17 % då blir vpa ca 6.35 efter skatt för 2008. Med den här tillväxten ska vi nog kunna räkna på p/e 30 trots en del risk och då blir målkursen 190 kr på 6 - 12 månaders sikt.

För 2009 om vi räknar lite försiktigt med omsättningsökning med 50 % så får vi 450 mille, marginal säg försiktigt 20 % och vpa efter skatt på 11,25 ! Nu kan vi kanske bara räkna med p/e 28 men får ändå en målkurs på 315 kr inom 24 månader Behöver jag tillägga ett starkt köp...;-)

Det ser bra ut...

Sigge

PS! Kul med lite uppmärksamhet i media för sitt "slit"... Hoppas nu bara att man inte blir tagen av jantelagen...:

http://www.affarsvarlden.se/art/186566

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?