Post entry

ODD kursrusning i Molly

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Inget tycks kunna stoppa Odd Molly aktien. Aktien har rusat med 274 procent i år. Det hela börjar likna ett farligt chickenrace, då det inte verkar finnas några säljare och volymerna är dåliga. Det går förmodligen att räkna nedgångsdagarna i år på fingrarna.

Det som dock kan tyckas vara märkligt är att aktien fortsatte att rusa på fredagens nyhet om att Odd Molly skall bli mainstream och gå in på "finbörsen". Förhoppningsvis kan detta leda till ökade volymer i aktien, men jag har istället hakat upp mig på storägaren och styrelseordförande Christer Anderssons uttalande i pressmeddelandet. "En börsnotering skulle öka förutsättningarna för en breddad investerarbas väsentligt, vilket ger oss större handlingsfrihet i vår fortsatta expansion".

Vad betyder en "breddad investerarbas"? Betyder inte detta att storägarna vill sälja aktier? I vanliga fall så skulle detta betyda ett kortsiktigt kursfall, då man kan anta att storägarna gillar priset på aktien så pass att de vill sälja aktier. Men då det i nuläget inte verkar finnas några säljare i aktien, så gick den istället upp 15 procent på tre dagar.

Förstå mig rätt nu. Jag tycker Odd Molly är ett jättefint bolag och kan tacka aktiens fina utveckling till finansieringen av min nybyggda balkong. Men är inte kursreaktionen ODD?

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?