Post entry

Reflektioner från aktieträff med Opus Group i Kungsbacka

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Bloggar om aktier, bland annat Opus Group.

Den 12 september hade jag nöjet att lyssna till Opus Groups presentation av bolaget i Kungsbacka. på olika forum har en hel del refererats, de tankar som slog mig har emellertid inte berörts.

1. Opus har ett samarbete med bilauktionssajten, Kvarndammen ("Kvd"). Kvd utgör i sin tur ett av Ratos innehav. Vi som lyssnade på Opus hade fördelen att först få lyssna till en dragning om Ratos. Under denna dragning redogjordes för att Kvd är ett mycket framgångsrikt och vinstgivande företag samt - att företaget planerar för en expansion i norden. Första anhalten är Oslo.

Vid Opus presentation anfördes att Opus utför besiktningarna av Kvds bilar, för priset 500 kr per besiktning. Detta ligger avsevärt mycket högre än vad Opus tar för en "vanlig" besiktning, även om det blir prishöjningar. Samarbetet med kvd kan således komma att bli mycket vinstgivande, särskilt om kvd expanderar över hela norden.

2. Eventuellt framtida Ratos-bolag? Jag kan inte låta bli att tänka tanken om huruvida Opus utgör ett bolag som Ratos skulle kunna tänka sig att förvärva? Bolaget omsätter mellan 300-5000 mkr. Bolaget kan utvecklas ordentligt för att bli en av de internationella storspelarna och - det finns samarbeten mellan andra Ratosbolag (kvd) som skulle kunna ge intressant utväxling på investerat kapital. Bara en tanke.

3. USA och lantinamerika har en enorm tillväxtpotential. På en direkt fråga till föredraganden från Opus fick jag svaret att upphandlingen i Indien inte är något att hoppas på, den är så liten så den påverkar inte i någon större omfattning. Däremot är USA högintressant. Nästa år kommer Californien att upphandlas, den upphandlingen är lika stor som Washington, och det är den konkurrenten som Opus "tagit" övriga upphandlingar ifrån som har Californien. Det föreligger således stor sannolikhet att Opus kniper även Californinen. Därtill är det ett flertal av staterna i USA som inte har någon bilprovning alls. Skyldigheten att ha bilprovning avgörs av miljöskäl varför det är rimligt att antaga att marknaden kommer att växa - t.o.m. fördubblas.

4. Stora fonder är sannolikt på väg in i bolaget. Här kunde någon större information inte erhållas, annat än att bolaget just nu träffar flertal investerare som kan vara intresserade av att köpa aktier i bolaget.

5. Sammanfattningsvis var budskapet från Opus, mellan raderna, att man sannolikt kan vänta sig en ordentlig resultatförbättring. När man räknar ihop belopp efter belopp som skulle kunna adderas till resultatet hamnar jag någonstans runt 500 mkr. Det återstår att se om det är korrekt, om så skulle vara fallet är bolaget myckt billigt på nuvarande aktiekurs.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?