Post entry

Orc köper Neonet? Riktig skräpdeal på gång?

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Dagens chock... börstopp i Neonet och Orc. Troligen ska Orc lägga ett bud på Neonet. Orc är större och finansiellt starkare. Men det kan även finnas andra orsaker (samgående? Neonet köper Orc?). Jag spekulerar fritt och tror att Orc kommer att köpa Neonet. Något jag inte alls gillar...

Vad ska Orc med Neonet till?

Neonet är ju rena "skräpbolaget" i jämförelse med Orc.

Orc står bra på egna ben och behöver enligt mig inte växa via förvärv. I och för sig är värderingen i Neonet kanske attraktiv nu när den är nedtryckt och vissa synergier kan finnas, men jag är skeptisk.

Överbevisa mig gärna Orc!

Neonets mål som kommunicerades ut i december 2009 är ju rena fantasin... Inte ens seriöst... Nedan citatet angående Neonets finansiella mål (länk längst ner).

10 december 2009 12:56

"Neonet announces new financial objectiveNeonet’s Board of Directors has decided upon a new financial objective for the company. Neonet shall achieve pretax earnings of at least SEK 250 million by 2012."

Jag är den första som är glad om Neonet kan överbevisa mig och bli en bra partner till Orc men jag är mycket mycket skeptisk.

Trist dag idag! Men nu får jag helgen på mig och ta det lugnt och på måndag får jag se vad det egentligen är som händer.

www.neonet.com/sv/Media/Pressrelease/?releaseid=462888

Trevlig helg!
Mvh
Sololja

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?