Post entry

Orexo, läge i rekylen ?

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Tror att nuvarande rekyl kan vara ett bra läge. Healthcaps minskning i bolaget tidigare i veckan är helt kopplat till en generell avveckling av den fond där Orexo ingår och inte till bolaget i sig. Vi bör i ganska kort perspektiv få flera kursdrivande händelser där ett offentliggörande av partner för OX 17 (slutligt avtal) kommer vara i centrum men även en NDA för Abstral kommer kunna ge en mycket positiv effekt. Andra potentiella händelser under kvartalet kan komma att bli avtal för OX-2477, OX-CLI, lansering av Abstral på nya marknader etc.

Bolaget hör till de som verkligen levererar där man fått två st marknadsgodkännanden för sina substanser på mkt kort tid, även om Sublinoxgodkännandet som nyligen aviserades, innebar en ngt begränsad potential i jfr med förväntningarna p g a FDA godkännandets utformning.

Dagens rekyl är troligen kopplad till SHBs uppdaterade rek där man talar om ökad finansiell risk i bolaget, vilket man i o f s kan diskutera. Notera dock att de upprepar sin rekommendation öka, vilket knappast skett med aktiekursen under dagen:-). Tycker att det är ett attraktivt köp på dagens nivåer och risken för en nyemission i närtid ser jag som obefintlig. Mot slutet av året kan man kanske diskutera den saken igen beroende på hur bolagets intäkter sett ut under q2-q3,men jag tror att kursnivån då å andra sidan kommer se helt annorlunda ut..

M v h

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?