Post entry

Dags för vändning uppåt i Oriflame

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Många triggers närmaste tiden efter kursslakt

Oriflame har haft det tufft den senaste tiden, Krisen med Ukrina/Ryssland har skapat problem för Oriflame, med ett större säljtapp i Ukraina, samt kraftigt försvagade valutor mot Euron.

Även större delen av Oriflamestilväxtmarknader Indonesien, Indien, Kazakhstan, Azerbaijan, Mexico o.s.v. har valutor som tappat mot euron senaste halvåret, vilket även det har pressat omsättning och resultat.

VDn verkade nöjd med utvecklingen i rapporten senaste veckan, Ryssland/Ukrina höll emot bra , samtidigt som tillväxtmarknaderna fortsatt gå bra (dock lägre omsättning i euro).

Det finns ytterligare faktorer som kan vara positiva för aktien närmaste tiden, till exempel så stiger andelen av oriflames försäljning på tillväxtmarknaderna och det är nog rätt så troligt att inom ett par år kommer närmare 50% av intäkterna ligga utanför europa, vilket sprider riskerna för Oriflame. Sedan juli har även många av valutorna som Oriflame har försäljning i tappat marginellt mot Euron, även Ryska valutan har stabiliserats, vilket är positivt för oriflame, Ukrainska vulutan har dock fortsatt nedåt lite.

I vilket fall som helst så finns det lite tecken på att det värsta kan vara över.

Euron verkar ha toppat, ett Q1 i Europa vilket verkar vara fullt möjligt inom den närmaste tiden kommer försvaga euron och kommer isåfall vara Väldigt positivt för Oriflame med en valutaförsvagning av euron samt lite mer fart på ekonomierna

Det har varit lite mer tyst om Ryssland/Ukraina senaste tiden, och imorgon har EU möte och det verkar vara väldigt mycket mer positiva tendenser att konflikten närmar sig ett slut(eller iallafall nedtrappning), detta bör kunna ge lite positiva vibbar för aktier med ryssexponering.

Överlag såg rapporten bra ut och det finns möjlighet att Oriflame tar steget in på en ny marknad under slutet av året, hade det varit så pass illa med Oriflame som det verkar på aktiekursen tror jag inte de hade varit så pass offensiva.

Det är inte omöjligt att aktien fortsätter ned, men det finns mycket som talar för att det värsta är förbi för Oriflame, och får vi se en kännbar euroförsvagning så får vi troligtvis se en väldigt kraftig uppgång i Oriflame

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?