Post entry

Ortoma omvärdering kommer

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Många småbolag är på väg in på börsen eller har gjort entré sista 6 månaderna. Några är rena förhoppningsbolag som inte kommit speciellt långt eller har en alldeles för hög värdering. Andra där jag räknar in Ortoma har en mkt spännade produkt, som är unik, löser ett problem, är märkesoberoende och har ett tidigare lyckosamt Management team. Omvärdering kommer komma om inte innan så när produkterna CE-märks under hösten.

Sammanfattar investmentläget:

  • CE-märkning under hösten av Ortomas produkter.
  • Patentsvar inom kort för sökta patent för Ortomas produkter
  • Unika produkter
  • Märkesoberoende (gillas av Sjukhusen/klinikerna) där man annars är knuten till en produkt/leverantör.
  • Tidigare lyckosamt Management team som gjort samma resa inom Dental området. Bolaget såldes till Nobel Biocare.
  • EU-bidrag på 3 MSEK över tre år från 2013.
  • Värdering 32 MSEK (precis tagit in 12 MSEK som var övertecknad till 600%)

http://www.aktietorget.se/NewsItem.aspx?ID=69255

Mer information om dom sökta patenten finns i länkarna nedan:

(WO2014062125) METHOD AND SYSTEM FOR PLANNING IMPLANT COMPONENT POSITION

http://patentscope.wipo.int/search/en/detail.jsf?docId=WO2014062125&recNum=1&tab=PCTDocuments&maxRec=&office=&prevFilter=&sortOption=&queryString=

(WO2014025305) METHOD AND SYSTEM FOR COMPUTER ASSISTED SURGERY

http://patentscope.wipo.int/search/en/detail.jsf?docId=WO2014025305&recNum=1&tab=PCTDocuments&maxRec=&office=&prevFilter=&sortOption=&queryString=

Mer info om produkterna (lånar från tidigare inlägg):

Produkt

Ortoma Plan™

Pre-operativt planeringssystem. Skånes Universitetssjukhus utvärderade systemet redan under förra året med goda resultat. Man har nu också ett samarbets- och licensavtal med sjukhuset.

Ortoma Guide™

Ökar precisionen och reproducerbarheten vid placering av implantat. Från sid. 6 i prospektet kan man läsa:

”Bolagets andra delsystem Ortoma Guide™ har genomgått tester vid Ortopedens Utvecklingslaboratorium på Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Mätresultaten är mycket lovande och visar på goda möjligheter att under operation kunna öka precisionen och reproducerbarheten vid placeringen av ett implantat. Mot denna bakgrund tecknade vi i januari månad i år ett licens- och samarbetsavtal med Sahlgrenska Universitetssjukhuset om samarbete och löpande utvärdering av vår guidelösning och Ortoma Treatment Solution™. Samtal pågår även med andra sjukhus och kirurger att delta i utvecklingen.”

Ortoma Treatment Solution™

Ortoma Plan och Ortoma Guide integrerat = Ortoma Treatment Solution™ och det är denna produkt man vill CE-märka redan om 6-9 mån och inleda försäljning i Sverige i början på nästa år.

Grundaren Dr. Matts Andersson (Adjungerad Professor vid Chalmers tekniska högskola) har nu också gratis arbetskraft för Ortoma som jobbar med Ortoma Treatment Solution™ tekniskt och kommersiellt i form av åtta stycken mastersstudenter från Chalmers och Göteborgs Handelshögskola. Han nämnde även att han hade för avsikt att försöka få in doktorander inom kort, vilket såklart skulle vara mkt positivt.

Tidigare inlägg:

http://www.redeye.se/aktiebloggen/ortoma-rejal-potential-rejal-teckning-fran-min-sida

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?