Post entry

Panion aviserar viktigt FDA möte

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Panion Animal Health presenterade idag en pressrelease innehållande ett mycket viktigt möte med amerikanska FDA i oktober.

Länk till dagens nyhet kommer här: http://panion-animalhealth.com/news/panion-in-fda-pre-submission-conference/

Jag tycker det är mycket imponerande hur det lilla micro bolaget Panion (med ett börsvärde på 20-25 MSEK) lyckas få till ett sådant möte med självaste FDA. Det visar att man har knutit rätt kompetens kring sig men även att man har en unik/gångbar produkt.

Jag har tidigare hyllat VD Anja Holm med mångårig erfarenhet från bl.a. europeiska läkemedelsmyndigheten. Därutöver har mana knutit till sig spetskompetens i USA både inom FDA och veterinärfrågor.

Produkten CG01 (svårbehandlad epilepsi via genterapi) vet vi via Combigene har stor potential och kvitto på detta erhölls nyligen i EU horizon bidraget på 35 MSEK.

Panion kommer inom mycket snar framtid även presentera utfallet i den så viktiga safety studien som körts på Köpenhamns universitet. En viktig milstolpe här inför de planerade studierna i USA och bolaget bör värderas upp rejält vid positivt utfall.

sist men inte minst vill jag nämna det finansieringsavtal som ingicks med Yorkville tidigare och som tyngt kursen rejält nu senaste tiden. Ca 1,6 av de 2,0 milj konverterade aktierna ska enligt statistik vara sålda och Panion har även bekräftat efter mitt och andras önskemål att denna typ av finansiering enbart ska användas som nödkreditlina i framtiden. Bör inte vara några problem att få in riskkapital när fundamenta har stärkts framöver i takt med USA studierna.

Fortsättning följer.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?