Post entry

Panion bör uppvärderas efter genombrott hos fd ägandebolag

Panion Animal Health tidigare ägandebolag, Combigene, meddelade sent på tisdagen en mycket positiv nyhet som indirekt även bör avspegla sig på Panion.

Jag vill börja med att gratulera alla Combigene ägare till dagens nyhet angående EU bidrag på nästan 40 MSEK. Beloppet är högt och nästan lika högt som börsvärdet på Combigene vilket är anmärkningsvärt.

http://combigene.com/2/wp-content/uploads/2018/05/Combigene_PM_20180515_Horizon_EU.pdf

Ni som följt min blogg vet att allt som händer i Combigene även är av yttersta vikt även för Panion. De använder samma teknologi (Panion licensierar CG01), de har samma forskare, delvis samma huvudägare osv. Combigene aktien rusade nu på eftermiddagen närmare 60% välförtjänt på nyheten och jag tycke vi bör se en uppvärdering av Panion som indirekt påverkas positivt av detta. Förutom att det ger ett starkt och stabilt Combigene så är det även ett kvitto på att tekniken inom genteknologin håller yttersta toppklass. Bättre bevis än detta är svårt få.

Panion håller i detta nu på att genomföra en offensiv emission. Notera att bolaget redan säkrat finansiering tidigare i år genom konvertibel emission mot amerikansk investerare, denna emission nu är för att premiera befintliga aktieägare samt säkerligen för att man har något nytt på gång som likviden är tänkt att användas till.

Panion har även sin kvartalsrapport nu på fredag och jag tror det finns goda odds att vi därefter kommer få se insynsköp när 30 dagars regeln inför rapport upphävs. Det vore oerhört förtroende ingivande om antingen Ledning eller styrelsemedlem köpte in sig. Fortsättning följer...

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?