Post entry

Panion - husdjur på miljardmarknad

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Panion Animal Health har fått allt större uppmärksamhet på sistone i takt med att bolaget presenterar positiva nyheter och fundamenta stärks. Här följer mina senaste tankar kring Panion och ytterligare lite info om husdjursmarknaden sett ur ett större perspektiv.

Jag vill börja med att gratulera de läsare av min blogg som köpte Panion på min köprekommendation i höstas. Aktien handlades då i nivåer 0,80-1,00kr och var extremt undervärderad, sällan jag sett en sådan felvärdering måste jag erkänna. Aktien har sedan dess fått ett allt större intresse i takt med positiva nyheter och inte minst när finansieringen blev klar i och med en riktad emission till en Amerikansk Investerare Yorkville som presenterades för någon vecka sedan. Se mer info här:

http://www.investerarbrevet.se/?z=kursraketen-panion-okar-takten-6377

En genial lösning som visar på bolagets potential. Finansieringen är nu säkrad för kommande 18 månaders period och fokus kan nu läggas på de mycket intressanta tester som inom kort påbörjas på hundar i USA. Panion använder sig av Combigenes CG01 behandling för epilepsi och ett tips är att bevaka Combigene i närtid då slutliga resultat i deras långtidsstudie kommer presenteras under Q1, ett resultat som kommer ha direkt påverkan även för Panion.

Min första målkurs på 2 kr är uppnådd och jag rekommenderar er som varit med på resan som mig från bottennivåerna att vinstsäkra en del, det är direkt dumt att inte göra det efter en sådan uppgång. Dock kommer åtminstone jag behålla merparten av mitt innehav då Panion bara står i startgroparna inför ett par mycket intressanta år fram tills dess första produkter är beräknade att nå marknaden. Först har vi resultaten från Combigenes CG01 tester som har påverkan på Panion och därefter kommer vi löpande få besked hur Panions egna tester i USA utvecklas. Oddsen för succé måste ju anses goda med tanke på de tidigare CG01 utfallen på möss. Vi ska också bevaka pågående FDA ansökan (delgodkännande redan uppnått i MUMS) där man via en mycket erfaren konsult jobbar på ett fullständigt godkännande.

Notera gärna följande hyfsat aktuella artiklar från Dagens Industri som belyser den marknad som Panion verkar inom. Det berör inte Panion direkt men det visar på ett ökat intresse bland djurbolagen samt vilka enorma summor som finns. I dagens samhälle lägger vi i västvärlden mer pengar än någonsin tidigare på våra husdjur, inte minst då i Europa och framför allt Nordamerika som är Panions primära marknad. Kanske det gamla ordspråket ändå stämmer, att hunden är människans bästa vän?

https://digital.di.se/artikel/finska-jatten-slukar-ytterligare-ett-svenskt-djurbolag

https://digital.di.se/artikel/uppgifter-softbank-vill-investera-miljardbelopp-i-hund-appen-wag

Disclamier

  • Jag äger aktier i bolaget. Denna analys skall inte ses som rådgivning då den främst är till för att höja marknades intresse för det valda bolaget. Det är alltså inte en köp- eller säljrekomendation. Jag uppmanar alla som ska köpa aktier i Panion att göra en egen bedömning eller anställa en rådgivare som kan analysera potentialen innan man köper. Korrektheten av siffror, uträkningar och källor kan tyvärr inte garanteras.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?