Post entry

Min lilla portfölj

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Jag är nöjd med hur min lilla spekulationsportfölj ökat sen december!

Tänker göra min kortaste blogg hitills! I december gjorde jag en ny depå där jag skall kunna handla på den nordiska marknaden till ett lågt courtage! Så i och med denna blogg får berättar jag om utvecklingen. Se det som inspiration och inget annat!

Har tre innehav i denna lilla portfölj, Sanoma, Petrogrand och Lucara. Tidigare låg även Digia i den men fick lämna p.g.a. att resultatet inte nådde upp till mina förväntningar.

Sanoma har gett mig 18% sedan i december. Tycker att de är på rätt väg med sina omstruktureringar med att renodla verksamheter. Tyvärr sänkte de utdelningen från ca 1 Euro till 0,5 Euro. Men det rullar in "deg" in till kassan och jag tror att de så småningom får mer fart under vingarna när vi ser ljusare tider. Värt att nämnas är att de ligger i framkant med att locka abonnenter till webbtidningarna. Hänger kvar minst upp till 12 Euro innan jag säljer ut en del av innehavet.

Petrogrand behöver jag nog inte berätta så mycket om. Upp 23 % sedan jag tankade på i den nya depån. Nya rekryteringar till organisationen ser jag som ett lyft inför framtiden samt att borrningarna kommit igång. För dom som har otalt med bolaget sedan Malka tiden vill jag säga....droppa det. Jag var med då också men lämnat det bakom mig. Dax för nya tider, så låt oss se vad de kan innebära när de faktiskt investerar för framtiden och hållit vad de lovat med borrningarna. Blir det bra ökar jag på innehavet.

Lucara är mitt senaste inköp till den spekulativa portföljen. Upp 20 % sedan jag handlade på mig för ca 1 månad sedan. Sitter med spänning och följer nyhetsflödet för att se när gruvdriften är igång.

Det var den bloggen. Ha en bra aktievecka Redeye vänner. Och investera efter egna strategier. Vi är alla kung över våra egna pengar och får därmed tåla upp- samt nedgång!

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?