Post entry

Polisen som kund. Toppläge inför nya lagen: SECITS ska gå samman med konkurrenten

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Trendspaning om svenska samhället i terror- och kriminella tider som dessa: Vad händer efter börsens "sommarlov" med aktiekurserna i säkerhetsbolag som är specialister på kameraövervakning nu när svenska politiker och den statliga utredningen som det skrivits om i medierna, plötsligt börjar tillåta kameraövervakning? Googla utvecklingen och läs på. Jag vill med anledning av denna samhällsförändring slå ett slag för nyligen noterade bolaget SECITS som är bortglömd bland alla nya företag på börsen denna vår. Just nu är SECITS 10 % under noteringspriset i maj på First North. Här är ett par länkar som ligger till grund för min spaning. Bland annat tycker jag det är högintressant att läsa om SECITS planerade samgående med duktiga MKS, och hur Dollarstore ökar samarbetet med SECITS, och hur vd Hans Molin (som sålde sitt förra säkerhetsföretag i Norge till Securitas) är optimistisk, positiv och självsäker på hur bra allt kommer att gå för firman han nu axlat ansvaret för. Spana vidare själv. Lycka till, ha en skön sommar!

En ny kamerabevakningslag

http://www.regeringen.se/rattsdokument/statens-offentliga-utredningar/2017/06/sou-201755/

Polisens möjligheter att kameraövervaka ska utökas

http://www.dn.se/nyheter/sverige/polisens-mojligheter-att-kameraovervaka-ska-utokas/

MKS Referens- och kundlista med Polisen och myndigheter bland 100-tals:

http://mks.se/www/referenser/

SECITS Holding inleder förhandlingar om förvärv av MKS Sverige

https://www.secits.se/nyheter/secits-holding-inleder-foerhandlingar/

Förhandling har inletts och parterna har idag signerat en avsiktsförklaring avseende förvärv av säkerhetsföretaget MKS AB. MKS är inriktat på försäljning av anpassade helhetslösningar inom segmenten IP kameralösningar, varularm, produktskydd, metalldetektorer, kundräknare samt stöldskydd för handel, industri och offentlig miljö. Företaget är märkes- och leverantörsoberoende och har över 15 års erfarenhet i branschen.

"Vi ser att MKS passar in perfekt i vår förvärvsstrategi," säger Hans Molin VD på SECITS Holding AB." MKS är ett innovativt företag med en lång historik inom IP baserade säkerhetstjänster och de kompletterar vår befintliga kundportfölj med kunder inom framförallt offentlig sektor och samtidigt förstärker oss inom bank och retailsegmentet".

I likhet med SECITS har MKS verksamhet och avtalsportfölj ökat påtagligt under det senaste året.

"Skulle förvärvet genomföras blir SECITS Holding AB ett av Sveriges största IT bolag med inriktning mot säkerhetstjänster. De sammanslagna verksamheterna skulle då omfatta drygt 30 000 monterade kameror i Sverige och Norden." fortsätter Molin. "MKS har dessutom ett starkt fotfäste i södra Sverige, och är också representerade i Norge och i Danmark."

SECITS - Intervju med VD Hans Molin

http://introduce.se/foretag/secits/intervjuer/2017/5/secits---intervju-med-vd-hans-molin/

SECITS vd Hans Molin inleder med att berätta om sin egen bakgrund samt historien bakom SECITS. Vidare beskriver han om säkerhetsmarknaden generellt och vilka trender som gynnar bolaget. Han berättar också om det avtalet bolaget nyligen tecknade med en stor samarbetspartner samt vad bolaget har för tillväxtstrategi. Intervjun avslutas med frågan om varför man väljer att notera bolaget.

SECITS och Ahlberg-Dollarstore AB förstärker sitt fyraåriga samarbete

https://www.secits.se/nyheter/secits-och-ahlberg-dollarstore-ab/

SECITS Sweden AB och Ahlberg-Dollarstore AB stärker sitt samarbete avseende kameraövervakning. Idag är totalt 1 612 kameror monterade i 52 varuhus och under 2017 är ytterligare 20 varuhus planerade att utrustas med modern IP-kamerateknologi från SECITS.

SECITS ser en tydlig trend i att allt fler företag efterfrågar moderna trygghetslösningar.

  • Allt fler efterfrågar kameraövervakning i butik och våra kameralösningar som är uppkopplade direkt mot vår driftcentral tar en större marknadsandel, säger Per Holmgren på SECITS

Presentation av SECITS på Aktiedagen i Stockholm

http://investor.secits.se

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?