Post entry

Uniflex - tankad, "packad" och klar

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Såsom Kenneth & The Knutters sjunger så har jag nu tankat klart i Uniflex och kan bara sitta och hoppas på att rapporten på måndag är lika fin som mina kalkyler visar.

Jag räknar med en fortsatt kraftig tillväxt vad gäller både omsättning och vinst. Omsättningen tror jag landar mellan 235 och 240 Mkr, en tillväxt på ca. 56%.

Vinsten är lite svårare att prognosticera, men en VPA på 2:25 tycker jag skall ligga inom det möjligas ram, vilket innebär en vinsttillväxt på över 200%.

Ett par av bemmaningsföretagen har redan avlagt rapport. Ett av världens största bemmaningsföretag Manpower kom med sin rapport i förra veckan, vilket föranledde att aktiekursen hoppade upp c.a. 12%. Till stor del beroende på valutaeffekter (svag dollar).

Därefter kom SJR (Sigge's rek.) med en finfin rapport, som inte visade några tecken på avmattning. Kursen steg c.a. 17%.

Och igår kom Poolia med en stark rapport, där man hade den bästa marginalen sedan 2000. Detta samtidigt som påsken inföll under Q1, vilket i sig påverkade resultatet negativt. Poolia skriver att de hittils inte märkt av någon avmattning förrutom inom banksektorn i London.

Detta lovar gott inför Uniflex rapport!

Framtiden i ett kort perspektiv ser även den ljus ut. Andra kvartalet ifjol var även det relativt svagt, vilket kommer att vara lätta siffror att matcha. För kvartalen Q3 och Q4 kommer dock vinsttillväxten att hamna på tvåsiffriga tal igen.

Årsstämman gav även styrelsen mandat för ett återköpsprogram på max 10% av utestående aktier. Återköp får ske från och med att resp. delårsrapport publiceras och en månad framåt. Alltså under fyra perioder fram till nästa stämma. När/om återköp och makulering genomförs driver det VPA ytterligare uppåt.

P.s. Tillståndet "Packad" väntar jag med tills efter att Uniflex redovisat siffrorna. Chamapgne eller gravöl, vi får se...

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?