Post entry

Portföljrapport (midcap och smallcap)

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Tänkte börja med portföljrapport. En portfölj som består av midcap och smallcap bolag.

Som ni säkert vet så finns det ett ordspråk som lyder lägg inte alla ägg i en och samma korg. Jag tänker bara skriva om en av mina portföljer. Har 3 ( 2 i sverige och 1 i finland halvfinsk som jag är).

Nu är tålamodet mitt inte stort. Man skulle kunna jämföra mitt tålamod med en viss Bengt Westerbergs mot Ian och Bert om ni kommer ihåg den tiden? Ja Bengt hoppade från soffan när Bert och Ian kom in eller som när samme Bengt var med i hälften kvar.

Fonder och större bolag finns ej i den portföljen som jag tänker redovisa på redeye. Känner att redeye inte direkt är den rätta kanalen för att samla tyckande och tänkande kring stora largecap bolag.

Den portföljen som jag rör mest innehåller: Kapp Ahl, MQ, Mycronic och Bure. Kapp Ahl och MQ köpte jag nyligen för att jag kände att det var starka rapporter.

Litar på att Rune Andersson och Mellby gård skall sopa ren luft i Kapp Ahl. Bl.a. börjar man att sälja av butiker i Polen som går med förlust. Sådant gillar jag d.v.s när man säljer skit och har det som är bra kvar.

I MQ finns Mats Qviberg Öresund och glädjen kom med mycket bra rapport och ökad utdelning från 1,36 till 1,75 kr / aktie

Mycronic och Bure har jag då jag gillar Mycronic och även de övriga bolagen som Bure har i sin portfölj. Tänker då på framförallt på Vitrolife och Medcap ( föredetta Newscience). Sitter och väntar på utdelning för att fylla på kassa.

Det är även spännande att se vad Bure skall göra med sin enorma kassa som jag tänker gå igenom vid ett senare tillfälle i samma inlägg.

Bolag som jag håller koll på är framför allt Sensys som verkligen gjort underverk tillsammans med Gatsobröderna.

Karo Bio kunde man skratta åt förut men Lönner är verkligen en uppskattad person inom branschen. Jag är även bosatt ganska nära Karo Bios kontor sydost om stockholm

Rottneros ett väldigt litet och trögt bolag som dippade på förra rapporten trotts att den var helt okej men där dollarkursen styr en hel del och den har inte gått så jättebra. Marknaden väntade på en räntehöjning men Yellen fegade ur och visade inga starka kort från USA direkt.

Börjat hålla mindre koll på Net Insight bolaget verkar vara trögt och segt minst sagt.

Bolagen har gått som raketer det håller jag med men det finns även mer att hämta tror jag.

Tigerschöldarna har skött Bure precis som man skall sköta om ett investmentbolag bolag och en stark kassa är bra. I maj sålde man av Partnertech med 52% budpremie.

Summa eget kapital 3 301,00Minoritetsintressen 0,70Avsättningar 33,10Förlags- och obligationslån 0,00Skulder till kreditinstitut 0,00Skulder till koncern- och intressebolag (lång) 0,00Övriga långfristiga skulder 0,00Summa långfristiga skulder 13,00Skulder till kreditinstitut 0,00Leverantörsskulder 18,60Skulder till koncern- och intressebolag (kort) 0,00Övriga kortfristiga skulder 91,70Summa kortfristiga skulder 197,00 Själv skräms jag av skulder och skulle minska dem. Jag går alltid under uttrycket den som är att i skuld är icke fri.

Det man skulle kunna göra är att bli skuldfri och sedan starta något eget bolag allternativt köpa något väldigt lågvärderat bolag.

Bolaget Mycronic där Bure har mest tyngd emot är inget lätt att beräkna på men jag tror att man går mer och mer mot en stabilisering.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?