Post entry

Doxa, potential att bli nästa raket!

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Doxa är en intressant aktie i det korta och långa perspektivet! Stor potential som många har missat.

Bäddat för uppgång!

1. Stora triggers

2. Trygg kassa

3. Ca, 80% i bruttomarginal

4. Lågt börsvärde efter nyemission. Inga garanter deltog, utan storägarna deltog fullt ut, däribland storägaren Greg Dingizian.

Ceramir är ett biokeramiskt dentalcement som används för att fästa dentala kronor, broar, helkeramiska konstruktioner etc. Produkten lämpar sig även väl för implantat, något som bolaget nu ska marknadsföra mer. "Nya studier visar att C&B har mycket goda egenskaper gentemot mjukvävnad, vilket är ett extra plus vid cementering av kronor på implantatskruvar."

 http://www.ceramirus.com/

Doxa har nyligen fyllt på kassan, och förhandlingar om industriella avtal pågår med de största bolagen i branschen.

Doxa förhandlar bl.a. med en stor spelare som vill göra ett private label på Ceramir. Detta skulle medföra en större betalning vid signering av avtalet, och det skulle även innebära avsevärda volymökningar för Doxa.

OM BOLAGET

Doxa är ett bolag som verkar inom området medicinteknik. Bolagets främsta produkt är det avancerade och patenterade dentala cementet, Ceramir Crown & Bridge, som vunnit en mängd utmärkelser bland de största aktörerna.

 Doxa kan alltså ses som en otrolig kvalitetsleverantör, en egenskap som de etablerade aktörerna kämpar om. Doxa planerar i närtid att släppa ytterligare produkter, vilket fördubblar marknaden för bolaget.

"NYA PRODUKTER KOMMER I PRINCIP ATT FÖRDUBBLA MARKNADEN FÖR DOXA"

Förhandlingar pågår även med dental-laboratorier, (de som tillverkar kronorna) om så kallad bundling. Alltså att Ceramir sam-packas med labbens produkter, och detta kan givetvis bidra till en enorm hävstång för Doxas försäljning! I Q3-rapporten framgick det att Drake Dental Labs startar pilotprogram med bundling i USA.

"Att bundla cement med kronor via tandtekniska laboratorier är en mycket intressant affärskanal som vi bedömer kommer ge en bra utväxling. Vi får härigenom möjlighet att påverka marknaden genom både distributionsförsäljning och genom bundling med tandteknik-laboratorierna. ."

https://www.avanza.se/placera/pressmeddelanden/2017/08/23/doxa-doxa-delarsredogorelse-q2-april-juni-2017.html

Flera större labb, experter och tandläkare har uttalat sig positivt om Ceramir, och dess unika egenskaper. Det bildas en helt tät förslutning mellan tand och material, tack vare bildandet av nanokristaller. Det bidrar dels till att förhindra bakterieläckage, men även till att kronorna fäster bättre. De största dental-laboratorierna tillverkar miljontals dentala kronor varje år, Så det kan bli en extrem hävstång via bundling avtal.

Som exempel kan nämnas Glidewell, som är det ledande bolaget i världen gällande kronor, men som fortfarande kämpar med att kronorna ska fästa ordentligt. Om denna aktör skulle gå in i ett bundling-avtal med Doxa så skulle det teoretiskt kunna innebära ca, 70 kr = 1 C&B x miljontals Bruxzir enheter, vilket enligt uppgift var ca, 22 miljoner år 2017. Om man då levererar hälften av det, dvs, 11 miljoner så skulle avtalet vara värt ca, 660 000 000 kr per år, vid en kostnad på 60 kr per cementkapsel. Detta är ett drömscenario, men det visar på potentialen i enskilda bundling-avtal.

Detta gör bolaget extremt skalbart, och som vanligt värderas återkommande intäkter högt på börsen!

Bolaget står även inför flera produktlanseringar, som närapå dubblar den adresserbara marknaden.

 

http://mb.cision.com/Main/16601/2460084/797562.pdf

Riktkurs som visar på mångdubbelt värde!

Ytterligare distributionsavtal verkar ha slutits med en ny region och världsdel, Australien och NZ, som bolaget glömt att berätta om. 

https://www.facebook.com/xyzdentalaus/photos/pcb.1621089957959209/1621089871292551/?type=3

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?