Post entry

Mat & olja

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Probi går från klarhet till klarhet. Idag tecknar man ytterligare ett avtal med en amerikansk livsmedelskoncern. Den tredje i ordningen. Det är inte vilken koncern som helst utan Kraft food, som är en av världens största livsmedelskoncerner med en omsättning på hela 37 miljarder dollar. Probis pipeline är sprängfull med "bakterier" och vi kan förvänta oss fler goda nyheter inom kort. Ett bra och tryggt köp i ett stabilt företag med en stor potential. Aktien ska upp på dessa mycket fina nyheter. Läs gärna min analys om Probi.

West siberian ska göra en nyemmission om högst 258 miljoner aktier till institutioner och man ska dessutom öka skuldsättningsgraden. Jag skrev i en rapportkommentar att man skulle avvakta köp i Wsib och det gäller fortfarande. Kvarnstenen man har runt halsen i form av exportskatterna får nu sällskap av en oerhört kostsam uppgraderinga av raffinaderiet i Khabarovsk. Vinsterna från verksamheten skjuts framåt och jag menar på att det finns mycket bättre alternativ i oljesektorn. Wsib är den stora förloraren i sektorn i år med en nedgång på ca 25 %. Vi måste få mer klarhet i exportskatterna och sedan får vi vänta in resultatet av nyemissionen och först då kan det vara dags att köpa Wsib, men inte innan. Nu tappar aktien rejält idag så den långsiktige kan kanske redan gå in idag men jag är inte övertygad om att det stannar här... Det återstår också att se vad emissionskursen blir..Jag är förvånad över den haussning av Wsib som funnits bland många analytiker .

Toppvalet i sektorn blir Tanganyika Oil- Lundin Petroleum följt av PA Resources . Dom kommer samtliga att visa upp enormt starka kassaflöden och vinsterna kommer att sjuta i höjden. Dom mer spekulativa valen är Malka Oil och Capital Oil som ska handlas på eventuella reservökningar .

Kalles farsa

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?