Post entry

Probilemfritt

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Probi rusar på som tåget och intäkterna för Q2 landar på 2,9 Miljoner kronor efter skatt (0,8) Resultatet per aktie blev 0,30kr (0,09) . Ett rejält vinstlyft och nettoomsättningen nästan fördubblades till 20,9 miljoner kronor (10,8) Likvida medel vid periodens utgång låg på 53 miljoner (41,6) . Rörelslekostnaderna har ökat till 18 miljoner kronor (10,6) som är hänförliga till ökade produktkostnader i samband med större varuleveranser. Resten är FoU och försäljning samt administration.

Amerikanska Kraft food, världens största livsmdelskedja, har redan gjort stora beställningar och stog för lejonparten av intäkterna för kvartalet. Den andra stora amerikanska livsmedelskedjan Nextfood har gjort en royaltybetalning om 10 miljoner kronor. Intäkterna för Proviva ökade med 15% jämfört med förra året och nettoomsättningen för området kosttillskott ökade med hela 42% till 3,7 miljoner kronor.

Det finns stora möjligheter till fler avtal inom functional foods i Usa redan i år säger Vd och nämner att handlar om nya områden och det lovar gott med ännu fler produkter som använder Probis probiotika. Jag undrar om det inte skulle kunna användas i vanligt matbröd och bullar ...Spännande att få veta vad som blir dom nya områdena. Probiotikan finns ju i drycker företrädesvis men Kraft food har introducerat sin muslikaka så det är kanske inte så långsökt att tro att bröd skulle kunna vara nästa nya område. En tanke bara...

Efter perioden har nya avtal tecknats med Polen och Serbien , som kommer att täcka alla Balkanländerna. Det pågår fökylningsstudier som vid positiva resultat skulle ge Probi ytterligare nya möjligheter för sin patenterade probiotika. Nässpray kanske ?

Jag vidhåller prognosen i min analys på Probi och det verkar snarare så att den får höjas om det fortsätter på den här fina vägen. Kina o Indien väntar till hösten och då blir det riktigt spännande.

Probi är ett starkt växande företag med urstarka finanser och massor av avtal som kommer att generera stora intäkter i framtiden. Köp gäller...

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?