Post entry

4 köpvärda aktier

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Rejält drag på smålistorna lockar till fyndköp bland de aktier som ännu inte dragit lika mycket. Och det finns en handfull klart intressanta kandidater. Profilgruppen, OEM, Forsström och Episurf är några goda exempel som ser intressanta ut.

1. Profilgruppen. En notorisk underpresterare som trots förlustsiffror har ändrat tonläge i senaste rapporterna. Trots kris verkar de nämligen göra en rejäl marknadssatsning och tajmingen framstår som perfekt. Fordonrelaterat/Europa vänder och i senaste rapporten rapporterades det om nya kunder. Bolaget omsätter skyhögt över börsvärdet och kan man få en antydan om positiva vinstmarginaler vid nästa rapport är det en potentiell 20-40 %-are tror jag.

2. OEM. Genomkvalitativt bolag vars aktie aldrig går ner... nu har börskollegorna Indutrade, Lagercrantz och Addtech rusat och plötsligt känns OEM:s värdering som riktigt låg. Jag tror man kan köpa för fulla muggar då köpsidan i aktien sett otroligt stark ut i dagarna, säljsidan obefintlig. OEM är billig, ett fynd i den klassen. Tror en snabb uppvärdering är på väg att ske att döma av köpintresset. OEM är intressant då en låg värdering tillräckligt länge kommer upptäckas av fyndsökande småbolagsfonder, inte bara privathandlare.

3. Forsström. Kan inte låta att bli att ta upp detta illikvida lilla småbolag på Aktietorget. Men bolaget har en historik av att explodera omsättning- och resultatmässigt vissa kvartal och aktien brukar då svara ordentligt på det. Nu är börsvärdet endast 10 millar, bolaget andades tydlig optimism i senaste rapporten. Jag tror det kan vara dags för deras uppåtryck och i denna glödheta marknad blir jag inte chockad över om aktien vid något tillfälle handlas 100 % över dagens aktiekurs. Likviditeten är inte alltid dålig i aktien, ibland, ibland inte. Men köpt till rätt kurs tror jag aktien är ett rent och skärt fynd.

4. Episurf. Detta bolag har jag skrivit tidigare om. Spjutspetsteknologi som lockat en av Europas bästa fondförvaltare Rhenman Healthcare att investera i bolaget vid två tillfällen. Fulltecknad nyemission i ryggen och nu samlar aktien kraft inför en Nasdaq/OMX-listning vilket Affärsvärlden skrev om för ett par nummer sedan. Aktien följer inte index vilket är trist...men den som väntar på nåt gott... kan bli rikligt belönad..;)

Aktiehandel sker på egen risk och man bör göra sin egen hemläxa innan köp...bäst att tillägga när det gäller lite mindre bolag. Men tror att det är fyra kul aktier på rätt nivåer.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?