Post entry

QuickBit,starka siffror, men låg värdering.

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

QuickBit släppte idag 17 feb sina siffror för senaste kvartalet. De visar en mycket stark tillväxt i både omsättning och vinst. Ändå värderas bolaget extremt lågt. Köpläge?

QuickBit visar hög tillväxt i dagens pm.

https://stockaboo.com/nyheter/2020/02/17/quickbit-flerdubblar-omsattning-och-nettoresultat-under-andra-kvartalet

Både omsättning och vinst växer så det knakar. Ändå värderas bolaget mycket lågt av aktiemarknaden. En orsak kan vara att man fokuserar på det skrala kassaflödet. Detta kommer dock att efterhand förbättras, bl.a enligt följande:

https://stockaboo.com/nyheter/2020/02/17/quickbit-ingar-nytt-avtal-med-inlosenpartner

För att göra en jämförelse med ett, till viss del, liknande bolag har vi tittat på Trustly. Dessa är inte noterade, men uppgifter om vinst och värdering går ändå att hitta.

När Nordic Capital köpte upp Trustly våren 2018 värderades dessa till c 7 miljarder.

https://digital.di.se/artikel/nordic-capital-forvarvar-trustly-i-storaffar

Enligt allabolag.se gjorde Trustly en vinst 2018 på 289 msek. Nordic Capital betalade alltså p/e 24. Om vi tar dagens siffror för QuickBit och inte räknar med någon tillväxt i omsättning och/eller marginaler utan helt enkelt tar ggr 4 kvartal, får vi följande: en vinst per år på 105 msek. För detta är marknaden idag beredda att betala 850 msek, alltså p/e 8.

Är denna skillnad i värdering motiverad? Ganska säkert, inte. QuickBits tillväxtresa är med stor säkerhet inte avslutad. Nya tjänster och integration av hela kedjan är några skäl liksom nya marknader. Detta i kombination med trolig marginalförbättring, borde generera ett värdering som ett tillväxtbolag. Då talar vi inte om p/e 8 utan minst p/e 30, kanske uppåt 40.

Var och en får göra sin egen utvärdering av detta bolag, men mycket talar för en kommande upp/omvärdering av QuickBit. Kvartalsrapporter med ökad vinst och förbättrat kassaflöde borde efterhand övertyga marknaden att dagens värdering är ett ovanligt köpläge för den långsiktige.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?