Post entry

Rally

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Rally

Hej igen!

Jag skrev ett inlägg om att marknaden skulle falla kraftigt för 2 veckor sedan. Jag sade att det låg inom 3-6 månader. Det kom tidigare än så.

Jag tycker inte att man ska ligga i korta positioner i dagsläget. Som småsparare tycker jag inte heller att man ska ligga i långa positioner utan cash is king.

Kikar man lite på hur raset 2008-2009 var på börsen så efter varje crash nedåt så repade börsen sig kortsiktigt.

Med andra ord skulle man inte köpa själva trendbrottet nedåt. Man skulle hela tiden korta de rallyn som kom uppåt. Det svåra var att bear market rallyn varade i flera veckor och kunde ligga på 8-10 % uppåt så det svåra var att veta när man skulle gå in i korta positioner.

Put/Call ration ligger på köp nivåer. Det finns flera super pivåer som ligger väldigt nära dagens nivåer på USA börsen. Vi är översålda också. Vi ligger utanför bollinger banden. När det vänder uppåt kommer det bli kraftigt!

Småspararna har sålt av och ligger på korta positioner.

Det är för sent med korta positioner nu och det är dags att kortsiktigt byta till långa positioner.

Jag tror vi bottnade precis nu i Dax på 10560. Jag förväntar mig minst 4-6 veckors stigande börser nu.

Inget går rakt ned. 2008 bjöd på flera kraftiga rallyn som gjorde att man som investerare kände att nu går vi mot all time high. Problemet var att precis då så vände det nedåt igen. Det svåra var att hitta rätt timing.

Jag tror lätt att vi kan kliva upp mot 11400-11600 i Dax. Där någonstans börjar jag kika på korta positioner igen i Februari-Mars. Detta är inte över på långa vägar. Detta är bara början på nedgången.

Ska försöka posta lite charts nästa gång. Dock kortsiktigt uppgång på 8-10% till februari-Mars.

Sen åker vi ned brutalt på världens börser. Ett mörker kommer sprida sig som alla kommer drabbas av.

Men nu får vi njuta kortsiktigt.

God Jul till er alla.

Med vänlig hälsning/ Warren

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?