Post entry

Efter regn kommer solsken...

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Det finns lägen till fynd som jag ser det för den som är långsiktig :)

Som rollfiguren Roland i Torsk på Talinn sa "efter regn kommer solsken". Han har så rätt.

Visst har det varit en pärs att följa senaste tidens rörselser på börserna världen över. Jag har verkligen fått kämpa mot mina egna demoner och upplysa mig om att det är livet i solen som jag investerar mig till. Inte en Porsche imorgon!

Har följt några råd som jag fått under åren från duktiga människor som t.ex. K.F. Bl.a. att sälja av vissa delar av mina vinstinnehav. På så sätt har jag säkrat kaptital som ligger och väntar på kontot.

Strategin nu är att vänta ut hösten och se hur den ter sig. Antar och gissar, för annat kan man nog inte göra, att vi kommer att få se rörelser både upp och ned. Det är många faktorer som vi idag inte vet hur de kommer att hanteras och då tänker jag på PIIGS-ländernas framtid. En bevakning på omvärldens kaos får nog prioriteras före en del fritidsaktiviteter....på gott och ont ;-)

Min plan innehåller att sätta en del direktavkastande bolag under luppen för att försöka fånga upp dem på en rimlig nivå för att jag ska investera i dem. De bolag som jag satt på den listan är: Ratos, HM, Betsson och Handelsbanken. Historiskt sett så har de gett sina ägare en bra direktavkastning. Jag tror att de kanske faller lite till under hösten och i såna fall kan det så småningom bli en bra uppsida för den som inte tänker i korta perspektiv.

Sedan ser jag en del guldkorn som jag förhoppningsvis får läge att krydda med när de när bra nivåer. Alliance Oil är en gammal trogen vän som jag haft gott sällskap av i många år och som jag alltid fått positiv behållning av. Även den goda Pärlan ser jag framemot att få håva upp någon gång för att vara fullastad när den väl når hamn för avlastning.

Den stora chansningen som ligger lite längre ned på observationslistan är Petrogrand. Här kanske jag tar en mindre chanspost eftersom jag tror att det kan finnas en del goda nyheter som kommer upp till ytan under de kommande året.

M.a.o. ser jag inte bäcksvart på den dipp som uppkommit. Det kanske svider just nu, men för den som har obelånade pengar på kontot som inte behövs så kan hösten vara ett gyllene tillfälle. Därför är mitt mål glasklart med att fånga upp stabila företag och en del riskbolag i turbulensen.

Ha en lyckosam jakt alla redeyemedlemmar :)

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?