Post entry

Ratos delar ut för mycket pengar!

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Ratos rapporterade i veckan för helåret 2009. Mitt fokus i rapporten låg på utdelningen. Jag tyckte det var spännande att se vilken utdelning som man skulle föreslå då detta berättar en del om vad som kan vara på gång framöver. Föregående år höjde man den ordinarie utdelningen till 9 kr. Ett styrketecken. I år höjde man utdelningen till 9,50 kr. I och för sig ett styrketecken till, men...

Jag hade väntat mig en sänkning till 6-7 kr. Jag tycker att det känns lite märkligt att man höjer utdelningen och gödslar ut 1,7 miljarder kr till ägarna i det här läget.

Jobbar inte pengarna bättre om man förvärvar nya bolag?

Enligt mig torde det finnas rätt bra förvärvsobjekt att köpa varför jag tror att pengarna i nuläget hade jobbat bättre hos bolaget än hos ägarna!

Ratos har legat på latsidan ett tag och ett eller ett par större förvärv hade inte varit fel då Ratos har en stor kassa. Är faktiskt lite förvånad över att Ratos inte lyckats köpa några bolag hittills under den svaga konjunkturen. Det är ju nu en stor kassa är en jättefördel!

Ratos delade enligt mig ut för mycket pengar i år. Nu hoppas jag att bolaget kan sätta, den återstående, kassan i arbete via förvärv. Priserna och utbudet av bolag borde vara ganska stort. Många bolag har rätt svaga finanser efter ett par år av dåliga tider och det är också många bolag som befinner sig i generationsskiften.

Sätt kassan i arbete Arne!

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?