Post entry

Pharmacolog i Uppsala B: En potentiell kursdubblare inför en spännande höst!

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

(Kortsiktig-medellångsiktig investering)

 

Pharmacolog erbjuder kvalitetssäkringslösningar och produkter för att optimera intravenös medicinering och förhindra läkemedelsrelaterade fel inom sjukvård. 

Lendingen: 

  • Erik Hedlund/ Ordförande 

Civilingenjör i elektroteknik och systemteknik med en lång karriär inom Ericsson, Siemens Medical och Saab-Scania Combitech, bland annat innan han fokuserar på att starta nya och utveckla befintliga företag främst inom strålterapi för cancer. 

Två av dessa företag handlas på Nasdaq Stockholms huvudlista: 

RaySearch Laboratories AB (Börsvärde på 3 226 Mkr) 

 C-Rad AB ( Börsvärde på 1 186 Mkr) 

(Innehav: 1 079 157 aktier) 

  • Mats Högberg/VD 

Medicinsk ingenjör med global erfarenhet inom marknaden för medicinteknik och biovetenskap. Mats har arbetat i flera internationella företag och startat två biovetenskapsföretag.  

 (Innehav: 41 257 aktier) 

_“Det finns ett behov av enkla kvalitetskontrollmetoder för individualiserade intravenösa läkemedel som kan tillämpas i rutinen för en blandningsenhet och vid vårdpunkten. Innovativa lösningar måste utvecklas i samarbete mellan industriföretag och sjukvårdsorganisationer.” _ Prof. Pascal Bonnabry. 

“Det är välkänt att läkemedelsberedning i kirurgiska enheter betraktas som hög risk på grund av stressen och den mångfacetterade verksamheten hos medicinsk personal.” Prof. Pascal Odou. 

Med detta sagt kommer man få en inblick i hur stort behovet är för Pharmacologs lösningar och produkter: 

DrugLog®

De flesta medicinerna och cytotoxiska läkemedel framställs individuellt på sjukhusapoteket, även i händerna på en erfaren professionell är risken för fel alltid närvarande. Dessutom kräver komplexiteten i medicinsk sammansättning extra försiktighetsåtgärder. 

Denna extra försiktighetsåtgärd är exakt vad DrugLog® tillhandahåller! 

En kostnadseffektiv lösning som förbättrar arbetseffektiviteten och ökar säkerheten för medicineringen. Systemet verifierar identiteten och koncentrationen av intravenösa läkemedel på ett ögonblick med minimal ansträngning. 

WasteLog™

Stöld av kontrollerade ämnen från medicinskt avfall spelar en nyckelroll för att öka utbudet av olagliga droger på gatorna. Här kommer det integrerade systemet WasteLog ™ som ett väsentligt komponent där man på ett enkelt och effektivt sätt kan övervaka och skydda kasserade narkotika från kirurgiska ingrepp.  

PrepLog®

Verktyg som hjälper sjukhuspersonal att känna sig säkra på den medicinering som de förbereder. Det minskar inte bara risken för fel utan också sänker stress och hjälper till att undvika att slösa korrekt beredda mediciner på grund av osäkerhet. 

Plattformen är en integrerad lösning som är kompatibel med en rad olika läkemedelshanteringssystem (MMS) och tar emot förfrågningar om testning från MMS så att kvalitetskontroll av läkemedelsberedningar kan utföras och rapporteras på ett automatiserat sätt. 

Potentiella marknader för Pharmacolog: 

Beredningskontroll för cellgifter 2,6 Mdr kr 

Drug Diversion 1,0 Mdr kr 

Marknad beredningskontroll vårdavdelningar 6,5 Mdr kr 

Summa marknader 10,1 Mdr kr 

Investerings-caset: 

Den 2019-10-07 genomförde Mangold en analys och Peer värdering av bolaget och satte en riktkurs 20,2kr på 12 månaders sikt med en försiktig ansats där bolaget når en försäljning om 200 miljoner kronor 2028. 

https://www.avanza.se/placera/pressmeddelanden/2019/10/07/pharmacolog-mangold-insight-pharmacolog-en-dos-tillvaxtbolag-ordineras.html 

Den 2020-02-27 fick man en uppdatering av Mangolds analys där man har satt en scenarioanalys med ett Beracase på 4kr, Basecase på 15,2kr och ett Bullcase på 27kr. (P.S. Mangold äger inga aktier i Pharmacolog) 

https://www.avanza.se/placera/pressmeddelanden/2020/02/27/pharmacolog-mangold-insight-pharmacolog-stark-tillvaxt-vantas.html 

I den nya analysen genomförde Mangolds en DCF-värdering (Värdering av aktier med diskonterade kassaflöden), DCF-värde presenterar en riktkurs på 15,2 kronor per aktie. 

Under 2019 var bolagets försäljning stark under det första halvåret och totalt sett ökade man intäkterna från 1 till 2,2 miljoner kronor. Under samma period har bolagets förlust ökat från 12,4 till 16,7 miljoner kronor.  

Enlight Mangold förklaringen till lägre försäljningsaktivitet under det andra halvåret är att Pharmacolog ställt om sin försäljningsstrategi. Bolaget har under en tid utvärderat sin distributionskanal då bolaget inte varit nöjd med utvecklingen hos sina distributörer. 

För att förstå investerings caset måste man ta en titt på bolagets senaste framsteg på vägen mot lönsamhet: 

  1. Ny säljstrategi från distributör till direktförsäljning vilket innebär högre bruttomarginal och rörelsemarginal. 
  2. En säljorganisation finns på plats sedan september 2019 i USA. 
  3. Ett eget dotterbolag har upprättats i Frankrike. 
  4. Antibiotikaprojektet gått framåt där resultat väntas under första kvartalet 2020 (Syftet med projektet är att utveckla en patientnära metod för bestämning av antibiotikakoncentration i blod) 
  5. Ett patentgodkännande från den Europeiska Patentmyndigheten, EPO, avseende metod och teknik för adaptiv dosering i samband med intravenösa läkemedelsbehandlingar. 
  6. Certifiering enligt ISO 13485:2016 som intygar att Pharmacolog AB har ett kvalitetsledningssystem som uppfyller kraven avseende utveckling, tillverkning, distribution, installation och service av medicintekniska produkter. 
  7. Avsiktsförklaring med Codonics Inc. gällande försäljning i USA och Kina (2020-05-18) 
  8. kassan är precis påfylld med en kraftigt övertecknad riktad nyemission (5,40 SEK per aktie), totalt har bolaget ca 22 Mkr i likvidamedel och en burn rate om närmare 3.5m/kvartal. ( Ytterligare 33,8 MSEK vid fullt utnyttjande av teckningsoptioner av serie TO1)   
  9. Avsiktsförklaring med HiperScan GmbH gällande försäljningssamarbete (2020-07-01) 
  10. Avtal med Capstone Health Alliance om försäljning i USA (2020-07-08) 

 Sammanfattning:

Ett bolag som styrs av en ledning i toppklass som har gigantisk erfarenhet och nätverk, påfylld kassa, avsiktsförklaringar och avtal, samt prognoser som visar på stark tillväxt.  

En uppsida på minst 50-120% på kort till medellångsikt är inte omöjligt, börsvärde på ca 75 Mkr är väldigt lågt sett till produktportföljen, potentialen, marknads storleken eller andra bolag inom Med.tech branschen. 

Disclaimer

Innehållet har grundats på information från allmänt tillgängliga källor vilka bedömts som tillförlitliga. 

Jag äger aktier i bolaget och analysen ska inte betraktas som en köprekommendation. 

Twitter: https://twitter.com/Serieh_Ahmad

Facebook: https://www.facebook.com/groups/309909706686277/

Affärsnäsan, Ahmad Serieh

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?