Post entry

Recyctec - Läge att bottenfiska?

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Cleantechbolaget Recyctec har tagit mycket stryk på sistone. Är det ett företag som kommer gå i konkurs eller kan det bli ett turnaround case som det är läge att fynda i?

Recyctec renar och säljer glykol. Försäljningen sker under ett eget varumärke, men även som en del av renings-affären genom att de säljer tillbaka renad glykol till företagen som lämnade in skitig.

Jag har tidigare ägt aktier i Recyctech, men när jag förstod att det skulle bli en lång och gumpig väg till vinst, sålde jag mina aktier. Jag har sen dess fortsatt att följa företaget.

Så hur se det ut i dagsläget:

Negativt

  • Företaget går med förlust,
  • EU-bidrag som man fått måste ev betalas tillbaka.
  • VD:n har tappat allt förtroende hos marknaden genom att kommunicera ut aldelles för optimistiska PM som senare gör att ägarna blir besvikna när de inte uppfylls.

Possitivt

  • Ledningen lyckats hitta uthålliga investerare. För även om småsparare som mig själv är besvikna så lyckades de skaffa garanter till 100% till senaste nyemissionen. Det är ett stort styrkebesked.
  • De säger att de har en del affärer på gång som skulle kunna bli väldigt stora, bla i Sydkorea
  • Affärsmodellen är skalbar, lyckas de få snurr på en fabrik så är två inte långt borta.

Slutsats:

Jag kunde gjort en analys om framtida P/E vid olika tillväxtsenarion, men pga företagets finansiella situation behöver jag inte det. Jag räknar kallt med att det kommer att behövas en nyemission i närtid. Så varför ens bemöda sig att räkna på potentioella scenarion när scenariot i närtid är: nyemission med tillhörande utspädning och fall i aktiekursen.

Så jag skulle absolut INTE köpa aktier i företaget idag. Ägde jag några skulle jag SÄLJA och vänta in en emission för att ev köpa in mig igen.

Jag ser fortfarande potentioalen i företaget och uppskattar ett företag som både har en skalbar affärsmodell och gör gott för miljön. Så vad skulle då krävas för att jag skulle vara med i en ev nyemissionen....

  • Först och främst skulle det krävas att företaget visar på en tydlig omsättningstillväxt, annars är jag inte med. Löften och potentioella affärer räcker inte i dagsläget. Det förtroende har ledningen redan förbrukat.
  • Sen skulle priset behöva vara väldigt förmånligt. Trotts en nyemission så tror jag att chansen att lyckas och blir ett vinstgivande företag utan ytterliggare emissioner är låg. Så ett bolagsvärde på 10 miljoner före utspädning (Ca en fjärdedel av dagens värde) krävs för att det ska vara intressant.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?