Post entry

Aktievärdering.. Odd Molly vs Redbet?

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Sitter och tar mig en Havana Club (480) och funderar lite kring varför intresset är så lågt i klädesbranschen just nu. Man ska inte jämföra spel med kläder och vise versa, men jag tänkte göra det i alla fall. t.ex. Redbet som värderas just nu till p/e 7 och får köprek av Börsinsikt till 150 kr. Nu är det ju så att t.ex. Odd Molly också värderas till p/e 7 på 08tas vinst. Är det någon professionell investerare som kan tycka att det är en rättvis värdering? att sätta p/e 7 på alla företag tillhör inte min värld i alla fall. Om vi nu ska räkna med att Börsinsikt är en professionell tidning så räknar dom alltså med ett p/e på ca12 för Redbet, och om man då ska vara lite rättvis och jämföra den reken så ska Odd Molly ha minst ett p/e på 20, alltså en kurs idag på minst 140 kr. Personligen har jag svårt att förstå mig på teknisk analys så fundamenta har blivet min stora passion. Att kunna köpa Odd Molly idag till p/e 7, för 08tas vinst.. en sådan chans får vi inte igen på mycket länge. Dessutom tycker i alla fall jag att risken är betydligt lägre i klädesbranschen om man jämför med spelbranschen. Det är bara en tidsfråga till omvärderingen kommer, och där med revanschen.

"Ur en DI artikel från 2008-03-10 Odd Molly följs av få mäklarhus, men intresset lär öka när bolaget växer. Swedbank som tog bolaget till börsen räknar med en ökning till 300 Mkr för 2008 och till nära 500 Mkr för 2009"

Min personliga analys ligger betydligt lägre. För 2008 ligger den på mellan 255-280 Mkr och 2009 ligger den på 370-420 Mkr. Detta räcker gott och väl för en kraftig omvärdering av Odd Molly och jag tror att jag ligger betydligt närmare sanningen än dom stora "mäklarhusen".

Detta var lite tankar kring Molly caset, håll till godo och lycka till.

mvh/Salmagundie

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?