Post entry

Respiratorius nästa raket

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Vissa småbolag har stuckit som nyårsraketer den senaste tiden. Givetvis jagar vi alla vilket bolag som ska bli nästa raket. Respiratorius är ett undanskymt bolag som kan smälla till.

Jag har flera favoriter bland småbolagen som har triggers i närtid och kan bli riktiga raketer. Kopparberg Mineral och Exini är två som jag nyligen skrivit om. Respiratorius ligger också bra till. Varför ska den sticka nu?

Vi har den senaste tiden kunnat se hur det kommer in aktörer och rycker aktier utan att bry sig om vad de betalar. Aktien faller genast tillbaka eftersom det inte sker i samband med nyheter. Men varför riffa på det sättet? Förmodligen för att man tror sig veta något. Vad kan man veta om Respiratorius som skulle få en att riffa aktier till vilket pris som helst?

I en intervju med Sydsvenskan som gått de flesta förbi uppger bolagets VD Jörgen Gustafsson att de är långt framskridna i diskussioner med stora läkemedelsbolag. Han går så långt som att räkna med svarta siffror redan i år. Det är det nog ingen som räknat med. Här är intervjun:

http://www.sydsvenskan.se/ekonomi/nytt-patent-kan-vanda-mangarig-forlust-till-vinst/

Blir detta scenario verklighet kan vi nog se både 3 och 4 kronor i aktien jämfört med dagens 30 öre. Paralleller till Biotech-IgG som stack 1000 % på en vecka kan dras.

Aktien är dock ganska tunn varför det kan vara idé att inte ta för stor post.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?