Post entry

Årets julklapp

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

SaltX är bolaget som omvandlar saltkristaller till energi, glöm olja och klimathotet - Detta är framtiden!

Bolaget har rusat över 300% sedan listningen på First North i sommar, och har den största potentialen av alla bolag jag sett sedan Fingerprint 2014.

Johntiger har beskrivit verksamheten väl i ett tidigare blogginlägg:

http://www.redeye.se/aktiebloggen/saltx-technology/saltx-technology-en-tio-baggare

Det som inte hänt då var att i måndags 31/10 släpptes nyheten om avtalet med det 100% Ratos ägda företaget MCC.

Mobile Climate Control(MCC) utvecklar, tillverkar och säljer kompletta klimatsystem med höga krav på prestanda och kvalitet av fordon. MCC har tre huvudsakliga kundsegment: busstilverkare, anläggningsfordon(gruv, material och skogsmaskiner) och försvarsfordonstillverkare. Produktion sker i Kanade, USA, Polen och Kina. Cirka 80% av försäljningen sker i Nordamerika.

PM:

Licensavtalet, som löper under 15 år, ger MCC en exklusiv och global rättighet att utveckla, tillverka och sälja värmedrivna luftkonditioneringssystem baserat på SaltX-teknologin till tunga fordon. För detta betalar MCC en rörlig licensavgift utöver själva SaltX-materialet som SaltX är ensam leverantör av.

I avtalet ingår att MCC åtar sig att beställa vissa minimikvantiteter av SaltX patenterade material. MCC betalar även SaltX Technology för teknisk support fram till lansering av lösningen, vilket bedöms ske i slutet av 2018.

Äldre PM

Det svenska innovations- och energilagringsbolaget SaltX Technology ska tillsammans med ledande partners - Rheem USA och Oak Ridge National Laboratory (ORNL) - ta fram nästa generations gasvärmepump för den amerikanska marknaden.

Bara i USA beräknas den totala marknadspotentialen uppgå till 2 miljarder dollar per år.

http://www.realtid.se/branschnytt/saltx-technology-sakrar-amerikanskt-gasvarmepumpsprojekt-vart-ca-5-mkr

Nu har SaltX tagit ytterligare ett steg på vägen mot att bli världsomfattande, och med dess patent finns inget som stoppar dess världsledande position. Se bara vad 10% skulle innebära:

Jag ber om ursäkt om detta ses som att haussa ett bolag, men det är svårt att inte låta entusiastisk. Jag äger själv aktier i bolaget och ökade dessutom mitt innehav denna vecka.

Nästa vecka släpps delårsrapporten och det ska bli otroligt spännande att se vilka nya avtal som avslöjas.

Jag tror på en otrolig resa med detta bolag, nu har jag delat med mig. GOD JUL!

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?